'HEDEFİMİZ ENGELSİZ ALANYA'

Engelliler Haftası ile ilgili bir açıklama yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Hedefimiz, engelli vatandaşlarımızın her türlü imkân ve hizmete herkes kadar ulaşabildiği engelsiz bir Alanya" dedi.

'HEDEFİMİZ ENGELSİZ ALANYA'

 Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 10-16 Mayıs “Dünya Engelliler Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

banner111
Tanrıseven'in mesajı şöyle:

Engelliler (Sakatlar) Haftası, 10-16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir haftadır.

Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi engelli (sakat) olarak tanımlanmaktadır.

Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılığımız ile hız kazanacaktır. Bu çerçevede engellilerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak sosyal hayatın bütün alanlarında etkin biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza, medyamıza ve vatandaşlarımıza da ayrı ayrı görevler düşmektedir.

Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.

Alanya Kaymakamlığı olarak hedefimiz, engelli vatandaşlarımızın her türlü imkân ve hizmete herkes kadar ulaşabildiği engelsiz bir Alanya’dır. Bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle Dünya Engelliler Haftasını kutluyor, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 10:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83