Housekeeping camiası Van'da buluştu

Doğunun incisi Van’da, Van merkezli Doğu Anadolu Housekeeping Eğitim Derneği (DAHAD ) tarafından temiz okul sağlıklı gelecek adı altında büyük bir kampanya başlatıldı. Bu projeye destek vermek ve Dahed ’in kuruluşunu kutlamak amacıyla Housekeeping camiası Van’a resmen çıkarma yaptı.

Housekeeping camiası Van'da buluştu
Alt yapı çalışmaları ve hazırlıkları yaklaşık bir yıldır devam eden kampanyanın tanıtımı 20 Aralık 2017 tarihinde, yaklaşık bir milyon iki yüz elli bin nüfuslu Van İlimizin merkezinde bulunan Elite Word Otel’de muhteşem bir geceyle yapıldı. Dahed ’in kuruluş yemeğiyle aynı zamana denk getirilen tanıtım gecesine, kurumların, kuruluşların, başkanları, temsilcileri, iş adamları ve Van protokolünün yanısıra medya mensupları da büyük ilgi gösterdi.

Ayrıca kampanyanın en büyük destekçilerinden olan derneklerden, Akdeniz ve Alanya ( HOTED ) adına ikinci başkan İlknur Çetin, eğitim komitesi başkanı Sema yorutur ve yönetim kurulu üyeleri, Marmaris adına ( MAHED ) Başkanı Pınar Kalkan Çamlar ve yönetim kurulu üyeleri, Fetiye adına( FEKHED ) başkanı Gülsüm Ayar ve yönetim kurulu üyeleri, Executive Housekeeping dergisi, golden city media genel yayın yönetmeni Alpay Erüs ve Hoted Alanya, Marmaris Mahed, Fetiye Fekhed, Bodrum Kahder, İstanbul Hedd gibi Türkiye Housekeeping dernekleri adına konuşmacı olarak onursal başkan ve baş danışman, Executive Hk müdürü turizmci Hakan Halit Yeni katıldı.

BÜYÜK İLGİ GÖREN GECENİN AÇILIŞ KONUŞMASINI EV SAHİBİ RIDVAN AKTAŞ YAPTI

Dahed başkanı Rıdvan Aktaş konuşmasına’’ Doğu Anadolu Housekeeping Eğitim Derneği ( DAHED ) olarak, Türkiye’ de bir ilk olan Temiz okul ve sağlıklı gelecek kampanyasının tanıtımına ve derneğimizin kuruluş yemeğine hoş geldiniz şeref verdiniz diye başladı. Aktaş, Derneğimizin çalışmalarına desteklerini esirgemeyen başta Van valiliğimiz olmak üzere, Milliği eğitim müdürlüğümüze, İl kültür ve turizm müdürlüğümüze, eğitim gönüllüleri vakfına, oda başkanlarımıza, Türkiye Housekeeping dernekleri başkanlarımıza ve onursal başkanımız ve başdanışmanımıza, Hakan Halit Yeni’ye, İnter Rail Türkiye ve dünya gezginleri topluluğuna, Ticaret odamıza, iş adamlarımıza, kısacası bizleri destekleyen tüm dostlarımıza şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür eder, saygı ve şükranlarımızı sunarız’’ dedi.

AKTAŞ, BU PROJEYİ ARTTIRARAK SÜREKLİ HALE GETİRECEĞİZ

Dernek başkanı Aktaş, milliği eğitim müdürlüğü ile birlikte ilk etapta otuz pilot okul belirlediklerini ve bu okulların temizliğini, hijyenini ve özellikle eğitimini, gerek uygulamalı, gerek ise teorik olarak üstlendiklerini belirtti. Bu okullardaki çalışmalar yaklaşık altı aylık bir zaman zarfında belirli bir seviyeye getirildikten sonra bu projeyi Van geneline yayarak, diğer okullarda da uygulamaya devam edeceklerini ve sürekli hale getireceklerini belirtti. Aktaş, ayrıca okullarda hijyen ve temizlikte kullanılan temel ihtiyaçları da yardım severlerin destek ve katkılarıyla mümkün olduğunca karşılamaya çalışacaklarını söyledi. Gece, dernek yönetim kurulu üyesi, proje sorumlusu sosyolog Abdul Kerim Öztürkci’nin projenin detaylarını anlatan slayt sunumuyla devam etti.

GECEDE, TÜRKİYE HOUSEKEEPİNG DERNEKLERİ ADINA ONURSAL BAŞKAN VE BAŞDANIŞMAN HAKAN HALİT YENİ BİR KONUŞMA YAPTI.

Yeni, konuşmasına Dahed başkanı ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, Doğu Anadolu’nun incisi Van halkının kendilerine göstermiş oldukları ilgi, alaka ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etmesiyle ve Türkiye’deki Housekeeping derneklerinin amaç ve hedeflerini, çalışmalarını ve her yıl Antalya’da gerçekleştirilen uluslararası housekeepıng olimpiyatlarını slayt gösterisi eşliğinde anlatmasıyla başladı.

Yeni’’ Dernek başkanım Rıdvan Aktaş konuyla ilgili düşüncemizi almak için bu projeyi bize ilk yolladığında açıkçası çok heyecanlandım.

SÖZ KONUSU ÇOCUKLARIMIZ İSE BU TÜR ÇALIŞMALAR BİZİM İÇİN PAHA BİÇİLMEZ HALE GELİYOR

Çünkü projenin bölgeye son derece uygun ve yararlı bir çalışma olacağını düşündüm. Hele ki söz konusu yarınlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımız ise bu ve benzeri çalışmalar bizim nazarımızda kıymet biçilmez hale geliyor. Projeyi incelememiz bittikten sonra, Türkiye genelindeki her biri bir birinden kıymetli Housekeeping dernek başkanlarımı arayarak gerekli bilgi akışını sağlandıktan sonra, birlik ve beraberlik içerisinde projeye destek verip, yanınızda yer almak için buradayız’’

HİJYEN, TEMİZLİK İNSANOĞLU İNİÇ HAYATİ KAVRAMLARDIR

‘’Derneklerimizin hangisi olursa olsun bu tür toplumsal çalışmalara imza atması, gerek camiamız için, gerek ise onursal başkan olarak şahsım için büyük bir gurur vesilesidir. Hijyen ve temizlik, bu iki kelime insanoğlu için hayati kavramlardır. Hijyen hiç şüphesiz başta sağlıklı bir ortamda, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için olmazsa olmazımızdır. Bilinçli toplum ve sağlıklı nesillerin yetişebilmesi için bu kavramların açılımlarını gerek uygulamalı, gerek ise teorik olarak, özellikle yeni nesillerimizi bilinçlendirmek adına çok büyük önem arz etmektedir. Projeye emeği geçen, destek veren, katkı sağlayan herkese tüm Housekeeping derneklerimiz, camiamız ve şahsım adına teşekkür ediyor ve kutluyorum. Projenin sonuçlarını görmek, neticesini almak için beş altı ay sonra tekrar geleceğiz inşallah’’

Ayrıca ve özellikle heyetimize büyük ilgi gösteren ve güler yüzle karşılayan misafirperver Van protokolüne ve halkına tüm içtenliğimizle canı gönülden teşekkür ediyoruz’’ dedi.

BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNARAK, MİNİ ZİRVELERLE YENİ PROJELER HAKKINDA FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Yeni ve heyeti, Van valiliği, milliği eğitim müdürlüğü, turizm ve kültür müdürlüğü, Türkiye eğitim gönüllüleri vakfı, proje kapsamında yer alan ilk ve orta dereceli okullar ve 2016 yılında uluslararası Housekeeping olimpiyatlarında birinci olan Van evliya çelebi mesleki teknik Anadolu lisesi gibi kurum ve kuruluşları ziyaret edip, bilgi alışverişinde bulundular. Ayrıca Housekeeping heyet Türkiye Housekeeping dernekleri olarak, Mustafa Cengiz ilk ve orta öğretim okulunun kütüphanesini komple üstlendiklerini bildirip, Van’ın tarihi yerlerini gezdiler

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 11:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83