'İÇ TURİZMİ İHMAL ETTİK'

Acentaların iç turizme yöneldiğini belirten ALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tabaklar, "Her otelin acentadan müşteri beklemesi yanlış. Oteller kendi web sitesini kurup kendi sitesi üzerinden satış yapmalı" dedi.

'İÇ TURİZMİ İHMAL ETTİK'

 Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tabaklar ve derneğin yönetim kurulu  üyeleri AGC Center'da gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyon Genel Başkan Vekili  (TGF) ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, ALSİAD‘ın tarım, ticaret ve turizmi kapsayan bir dernek olduğunu söyledi. AGC Başkanı Dim, "Tüm siyasi görüşlerin yansıtıldığı tüm sektörlerin temsil edildiği gerçekten güzide bir derneğimiz. Bu bakımdan kendilerini tebrik ediyoruz. Her dönem yeni bir başkan ve yönetim seçilerek hem farklı görüşlerin yansımasına hem de farklı temsillerin oluşmasına imkan sağlıyorlar. Bu manada da Alanya’daki en demokratik sivil toplum kuruluşlarından birisi. AGC’de bugüne kadar birçok konuda ALSİAD ile birlikte omuz omuza çalıştı. Görüş birliği yapıp ayrı düştüğümüz noktalar oldu ama AGC, ALSİAD’ın görüşlerini yansıtmaktan asla imtina etmedi. Bundan sonraki süreçte bizler ALSİAD’ın projesinde, fikrinde, görüşünde arkasındayız, destekçisi olacağız" dedi.  ALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tabaklar da bundan sonraki süreçte gazetecilere başarılar diledi. 

banner111

ALANYA'NIN REKLAMI YOK 

Sanayinin taşınması konusuna da değinen Tabaklar, "Sanayi Sitesi’ndeki ufak esnafın Kestel’deki ALKÜ Alanya İşletme Fakültesi’nin altındaki yerde yer alması daha doğru. Daha büyük çaptaki sanayinin de Güzelbağ’daki yerde organize olması daha doğru olacaktır. Bardağın dolu tarafından bakmak gerekiyor. Rusya ile olan kriz istemimiz dışında oldu. Bu olay geliştiğine göre bundan sonra elimizdekileri geliştirmekte biraz fayda var. Rusya’dan daha az turist gelme olasılığı her zaman var. 3-3.5 milyon turistin gelmesi beklenirken 1-1. buçuk milyon turist gelebilir. Ağırlığı iç turizme ve diğer ülkelere vermemizde fayda var. İç turizm konusunda yıllardır atıl kalmış bir çalışmamız var. 3.5 milyon turistin geldiği Alanya’ya 700 bin yerli turist geliyor. Bu yıl iç turizmde canlanma olacaktır diye düşünüyorum.  Çünkü dış destinasyona çalışan acentalar ağırlığını iç turizme bıraktı. İç turizmi biraz ihmal ettik gibi. Otellerde sürekli olarak acentalar tarafından müşteri beklenmesi bence yanlış. Her otel kendi web sayfasını oluşturmalı, kendi sitesi üzerinden satış yapmalı. Burada dikkat edilmesi gereken konu fiyatlar. Fiyatları acentalara verilen fiyatlarla dengeli tuttukları sürece çok sıkıntı olacağını zannetmiyorum.  Kendi müşterisini herkes kendi temin etme yoluna gidecektir. Alanya’daki karar vericilerle Alanya reklamı yapmalıyız. Alanya’nın şu anda reklamı yok.  Alanya’yı görsel olarak tanıtacak bir görsel reklam olursa yurt içinde çok faydalı olacaktır" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 12:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83