YÜCEL'DEN KARA'YA 'OSMANLI'DA ALANYA' KİTABI

Alanya Belediye Meclisi'nin aylık olağan toplantılarından Şubat ayı toplantısı, Alanya Belediye Meclis Salonu'nda başladı.

YÜCEL'DEN KARA'YA 'OSMANLI'DA ALANYA' KİTABI
Alanya Belediyesi, “Osmanlı Devrinde Alanya” isimli ikinci eserini yayınladı. Şubat ayı Meclisi’nde meclis üyelerine kitabı tanıtan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis oturumuna katılan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara’ya  ‘Osmanlı Devrinde Alanya’ kitabını hediye etti.
Temmuz 2015’te yayın hayatına başlayan Alanya Belediyesi Yayınları “Osmanlı Devrinde Alanya” isimli ikinci eserini yayınladı.  Alanya Belediyesi Yayınları’nın “Alanya Bibliyografyası” adıyla bir eseri daha bulunuyor.  

KİTAP ALANYA TARİHİNİ BELGELENDİRİYOR

Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Belgeler ve Fotoğraflarla Osmanlı devrinde Alanya' adlı eserde ilçenin geçmişine dair 4 bin 500 adet belgeden 2 bin 230 seçme belge bulunuyor. Eserde Osmanlı Devleti'nde belediye teşkilatı ve Alanya'nın kısa tarihi şeklinde iki bölüm yer alıyor. İçeriğinde ise idari ve mülki teşkilat, haberleşme, asayiş ve güvenlik, vakıflar, imar faaliyetleri, ekonomi, eğitim, denizcilik, madencilik, sağlık, askerlik, iskân konusunda detaylı bilgiler veriliyor.
Belgeler, haritalar, krokiler ve bilinen en eski fotoğraflarla desteklenerek, çalışmada kullanılan belgelerin aslı, tam transkript metni, geniş bir özeti ve konu başlığı verilerek herkesin yararlanmasını sağlayacak hale getirildi.

BAŞKAN YÜCEL MİLLETVEKİLİ KARA’YA HEDİYE ETTİ

Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, kitabın içeriği hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.  Kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Yücel, ilk olarak Belediye meclisini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara’ya , 'Belgeler ve Fotoğraflarla Osmanlı devrinde Alanya' kitabını hediye etti.  Başkan Yücel, "Geçmişini bilmeyen geleceğe ışık tutamaz. Hedefimiz geleceğe ihya edilmiş bir şehir ve ihya edilmiş bir gençlik bırakmak. Bu nedenle tarihini bilen gençler yetiştirmek istiyoruz. Kültürümüze sahip çıkmak istiyoruz. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."  dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 14:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83