İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIYORLAR

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in talimatı doğrultusunda hizmetlerini aralıksız olarak sürdüren Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, 2015 yılında “Günlük Evlere Yemek ve Dertleriniz Dertlerimiz Sevinçleriniz Sevinçlerimizdir” projelerini 2016 yılında da uygulamaya devam edecek.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIYORLAR
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven yaptığı değerlendirmede, Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfındaki görevlilerin, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerini belirlemeye çalıştıklarını ifade etti. Vakıf görevlilerinin ulaşılmadık fakir, engelli, ihtiyaç sahibi vatandaşın kalmaması için bütün gayretleri ile çalıştıklarını söyleyen Kaymakam Tanrıseven, şunları kaydetti. “Bütün ihtiyaç sahiplerini ulaşmalıyız. Alanya’nın neresinde yaşarsa yaşasın ulaşılmadık ihtiyaç sahibi vatandaşı kalmayacak. Sosyal devlet anlayışı içerisinde çalışıp gayret etmeliyiz. Hazırlayacağımız projelerle vatandaşımıza en iyi bir şekilde hizmet etmeliyiz. Unutmayın Devlet, kimsesizlerin kimsesidir.”

NAMAL “PROJELERLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Namal, Ayni ve Nakdi yardım, Şartlı Eğitim ve Sağlık Yardımları, Yaşlılık Maaşı, Engelli Maaşı ve Evde Bakım Maaşı gibi çalışmaların yanı sıra 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da projelerle yollarına devam edeceklerini söyledi. Vakfı Müdürü Namal “Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven’in talimatı doğrultusunda hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Namal, “Günlük Evlere Yemek ve Dertleriniz Dertlerimiz Sevinçleriniz Sevinçlerimizdir” projeleri ile ilgili bilgi verdi.

GÜNLÜK EVLERE YEMEK PROJESİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Namal, “2015 yılı için de öncelikle Alanya’da ikamet etmekte olan, kendi yemek ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve muhtaç vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçlarını karşılamak için gayret ettik. Günlük evlere yemek projesi ile ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek alım ve dağıtım hizmeti yaptık. Bu hizmetten faydalanan vatandaşlarımız kimsesiz ve fakru zaruret içerisinde olan bireylerdir. İlçemizde ikamet etmekte olan 51 vatandaşımızın günlük yemek ihtiyacı vakfımız tarafından karşılandı. Bu proje 2016 yılında da aynı şekilde devam edecek” dedi.

“DERTLERİNİZ DERTLERİMİZ SEVİNÇLERİNİZ SEVİNÇLERİMİZDİR” PROJESİ 

Vakfı Müdürü Namal, konuşmasına şöyle devam etti. “Bir diğer projemiz ise Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Alanya Devlet Hastanesi işbirliği ile uyguladığımız “Dertleriniz Dertlerimiz, Sevinçleriniz Sevinçlerimizdir” projesidir. Sosyal hizmet projesi kapsamında 3294 sayılı kanun kapsamında fakru zaruret içerisinde yaşayan, yaşlı yada bakıma muhtaç şahıs ve yakınlarının kişisel bakımları, evlerinin temizlenmesi ve yaşadıkları ev ortamının düzenlenmesi yapılmaktadır.
 Projeyle birlikte projeden faydalanan bireylerin toplumdan soyutlanma hallerinin sona ermesi, daha yaşanabilir bir ortamda hayatlarını devam ettirmeleri, kendilerine olan güvenlerin artması, devletimizin her yönden yanlarında olduğunu hissederek insan onuruna yakışır bir hayat sürmelerinin sağlanması, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşamalarına destek olunması amaçlanmaktadır.

"Dertleriniz Dertlerimiz Sevinçleriniz Sevinçlerimizdir" Sosyal Hizmet Projesi kapsamında 15 günde 1 kez olmak üzere haneler proje ekibi tarafından ziyaret edilmekte, evleri temizlenmekte ve gerekli durumlarda kişisel bakımları yapılmaktadır. 2015 yılında toplamda 505 hanenin temizlik kişisel bakım vb. ihtiyaçları karşılanmaktadır. Yine bu projemizde 2016 yılında aynen uygulanmaya devam edilecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 14:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83