'İnternet cafeler açılsın, kahvede oyun yasağı kalksın'

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, internet kafelerin açılması ve kahvehanelerde oyun yasağının kaldırılması çağrısında bulundu.

'İnternet cafeler açılsın, kahvede oyun yasağı kalksın'
'İnternet kafeler niye açılmıyor?' diyen Demir'in açıklaması şöyle:

"İnternet kafe ve oyun salonları 1-15 Haziran arasında açılmasını bekliyorduk, açılmadı. Ne zaman açılacağına dair hâlâ bir karar yok. Esnafın durumu çok kötü. Dükkanlarının kirasını ödeyemeyen, iş yapamayan esnaf ya kapatıyor ya kredi çekiyor. Kapatan esnaf da 10 bin liralık bilgisayarları, çaresizlikten 5 bin liraya elden çıkarıyor. Oyun salonları Tehlikeli görünüyor ama virüsün bulaşmayacağı nadir yerdir. Çünkü bilgisayarlar arasında paravan var yakın temas yok. Kapalı yerlere de maskesiz girmiyoruz. Klavye ve mous’lar her müşteriden sonra temizlenecek. Her işletme normale dönüyor. Neden hâlâ internet kafeler kapalı?

Berber Kuaför ve Güzellik Salonlarımız hijyen kurallarına uyuyorlar. Allah'a şükür bugüne kadar herhangi bir sıkıntı olmadı. Bu durum göz önünde bulundurularak artık sakal traşı, makyaj kalıcı makyajın da serbest olmasını bekliyoruz.

Kahvehanelerde de gerekli hijyen kurallarına uymak kaydıyla oyun oynanmasına izin verilmelidir. Çünkü müşteri kahvehaneye stres atmak vakit geçirmek için gidiyor, Oyun oynatmazsan kahvehanenin açık olmasının bir anlamı yok .

İçişleri Bakanımızdan, bilim Kurulumuzdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir an önce izin vermelerini bekliyoruz.

Özellikle Turizm esnaflarımıza yönelik bugüne kadar göndermiş olduğumuz talepler karşılanmadı. Gözle görülür hiçbir yardım yapılmadı. Turizm esnaflarına yönelik yeni bir paket hazırlanarak bu esnaflarımızın yok olmaması yönünde acil olarak bir çalışma yapılması gerekiyor. Bu esnaflarımızın ailelerine bakabilmeleri için ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için mutlaka yeni projeler geliştirilip o insanlara yardım yapılması gerekiyor.
Ticaret bakanımızdan, aile, çalışma sosyal hizmetler bakanımızdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan ivedilikle sorunlarımız konusunda yardımlarını bekliyoruz. "

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2020, 13:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83