İSKELEDE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Alanya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ve İlçe protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı törenlere coşku içerisinde kutlandı.

İSKELEDE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

 KAYMAKAM TANRISEVEN TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

banner111
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini Kaymakamlık Makamında kabul etti. Tebriklerin kabulünün ardından törenler, Rıhtım Şelale önünde İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in konuşması ile devam ederek çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde gerçekleşti.


TARİHİ ARAÇLA SELAMLAMA

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Garnizon Komutanı  Serkan Akbaba ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Atüatürk’ün Takım Subayına ait 1926 model tarihi araçla halkı selamlayarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutladılar.


TARNRISEVEN "CUMHURİYET'İN KURULUŞUNU COŞKU İLE KUTULUYORUZ"

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven İskele rıhtımda gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde bir konuşma yaptı. Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi. " Bugün Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin ilanı, Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.

Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk'ü, O'nun kahraman silâh arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimiz Atatürk'ün önderliğinde Milletimizin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir.
Cumhuriyetimizin kazanımlarını pekiştirmek için yapmamız gereken, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini muhafaza etmektir. Anayasamızın değişmez hükümleriyle belirlenmiş olan Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini bir bütün olarak savunmalı ve daha da kökleştirmeliyiz. Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, Cumhuriyet'in çok yönlü kazanımlarının, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan, üretken ve çağın gerektirdiği beceri ve bilgilerle donatılmış, demokrasiden ödün vermeyen, sağlam değer yargılarını benimseyen bireyler, toplumsal gelişmenin öncüsü olacaktır. Bu inanç ve coşkuyla, hepimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, çocuklara ve gençlerimize sevgilerimi, bizi yetiştiren büyüklerimize saygılarımı sunuyorum" 


HALKOYUNLARI İLGİ İLE İZLENDİ

Rıhtım Şelale önünde düzenlenen etkinliklerde günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanı sıra Şiirler okunarak  halkoyunları gösterileri ve benzeri etkinlikler ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku içerisinde kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama Törenine Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve İlçe protokol üyelerinin yanı sıra öğrenciler ile birlikte çok sayıda  vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 11:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83