'MESELE AK PARTİ DEĞİL ÜLKE MESELESİ'

AK Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Hüseyin Samani, Türkiye'nin IMF borcunu ödeyerek boyunduruk altından kurtulup kendi kendine yeter hale geldiğini söyledi. Samani, "Bu sürecin devamı için 1 Kasım'da sandıktan istikrarın çıkması çok önemli" dedi.

'MESELE AK PARTİ DEĞİL ÜLKE MESELESİ'
Seçim çalışmalarını Kepezaltı ve Santral Mahalleleri’nde sürdüren AK Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Hüseyin Samani, mahalle sakinleriyle sohbet etti. Bölgede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesine değinen Samani, "55 yıllık mülkiyet problemi, her gelen yönetim kendince çözmeye çalışmış, en son gelinen noktada ise burası Vakıflardan Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiş. Bir dönem önceki CHP'li Belediye tapu için hak sahiplerini belirlemiş. ‘Devlette devamlılık esastır’ ilkesinden hareketle geçen dönem belirlenen hak sahipliklerine göre kentsel dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatıyla hazırlanan projenin hayata geçirileceğini söyleyen Samani, bu projenin geçen dönemki proje ile arasındaki farkları şöyle anlattı:

"Mesela burada 195 dönüm bir yeşil alan söz konusuyken, bugün yeşil alan 275 dönüme çıkmış. 21 dönüm okul alanı söz konusuyken, 61 dönüme çıkmış. Sağlık alanı da yine artmış durumda. 6 dönümlük sağlık alanı öngörülüyorken şimdi 15 dönümlük bir sağlık alanı öngörülüyor. Elektrik trafosu, telefon hatları gibi teknik alt yapı için sadece 64 metrekare bir yer ayrılmışken şimdi 3 bin 200 metrekare yer ayrılmış durumda. Bunların hepsine bakıldığında tümü buranın değerini artırmaya yönelik düzenlemeler. Menderes Başkan’ın yaptığı bu değişiklikler, buradaki mülklerin değerini artıracak"

1 Kasım seçimlerine de değinen Hüseyin Samani, Türkiye'nin büyümesi için istikrarın ve tek başına iktidarın önemine değindi. Samani, Türkiye'nin son 8 yıldır dünyanın en çok büyüyen 3 ülkesi arasına girmesinin de istikrarın bir sonucu olduğunu belirten Hüseyin Samani, "Türkiye topladığı verginin yüzde 85'ini faize verirken şimdi bu oran yüzde 15'e düştü. Bu para belli merkezlere gidiyordu. IMF borcumuzu ödeyince boyunduruk altında olmaktan kurtulduk. Kendi kendimize yeter hale geldik. Sonuç olarak biz bütün bu sürecin devam etmesini arzuluyoruz. Meseleyi bir AK Parti meselesi olarak değil, ülke meselesi olarak görüyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 12:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83