'CUMHURİYETİ BİZ KORUYACAĞIZ'

MHP Antalya 4’üncü Sıra Milletvekili Adayı Cafer Uyar, bugün Alanya’da Cumhuriyet’in 92’nci kuruluş yılı kutlamalarına katıldı.

'CUMHURİYETİ BİZ KORUYACAĞIZ'
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından rıhtım şelale meydanındaki kutlama etkinliklerini izleyen Uyar, daha sonra esnaf ziyaretleri düzenledi. 1 Kasım için esnaflardan destek isteyen Uyar, güçlü bir destek ile başarıya ulaşacaklarını ifade etti. Uyar, yaptığı açıklamada “Büyük güçlüklerle, zorluklarla kazandığımız bağımsızlığımız simgesi olan Cumhuriyetimizin 92’inci yaşına ulaşmış olması bizleri mutlu etmektedir. Bu mutluluğumuzun ilelebet sürmesini temenni etmekteyiz.  Aziz Türk milletine hayırlı ve huzurun gelmesine vesile olmasını dilerim” dedi. 


En iyi yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna vurgu yapan Uyar, şöyle konuştu: “Demokratik parlamenter rejimin insanların kendi iradesinin seçimlerle temsil edildiği ve seçimlerle kendi kendimizi yönetme iradesini göstermiş olduğumuz sistemin adı demokrasi, bunun uygulandığı rejime de cumhuriyet denir. Cumhuriyet aynı zamanda üniter devletlerin uyguladığı bir sistemdir. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek dil olgusunun uygulandığı devletlerin parlamenter demokratik uygulamaları neticesinde ortaya koydukları sistemin adıdır cumhuriyet. 


Günümüzde cumhuriyetimiz, ‘yeni cumhuriyet’, ‘yeniden cumhuriyet’ gibi ifadelerle sulandırılmak, federatif özerk yapılarla parçalanmak istenmektedir. Her ne kadar bunu çok arzu eden içteki ve dıştaki işbirlikçiler olsa da Türk milletinin kararlılığı ile buna müsaade edilmeyecektir. Türk milletinin yapısına demokratik, insancıl anlayışına, dünyaya bakışına da uygun olan bu sistem uygulanmaya devam edecektir. Türk milliyetçileri olarak bizler, birileri her ne kadar demokratik parlamenter cumhuriyeti federatif cumhuriyete dönüştürmek için çaba gösterseler de ülkeyi çeşitli etnik gruplara ayırmaya çalışalar da kararlı bir şekilde buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 92’nci yılının kutlu olmasını, hayırlı olmasını ve bundan sonra da ülkemizde cumhuriyet dönemlerinin yaşanmasını temenni ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 15:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83