İstanbul'u artık Alanyalı yönetecek

Bugün yapılan seçimde 179 oy alan Alanyalı Mevlüt Uysal, Megakent İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı oldu.

İstanbul'u artık Alanyalı yönetecek
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın görevinden istifa etmesinin ardından bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplanarak yeni Belediye Başkanı'nı seçti. 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak daha önce Başakşehir Belediye Başkanı olan Alanyalı Mevlüt Uysal'ı belirledi. CHP'nin adayı ise Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Bugün Meclis Salonu'nda yapılan oylamada birinci tur oyalama Mevlüt Uysal 179 oy alırken, Ekrem İmanoğlu 126 oy aldı, 2 oy geçersiz çıktı. İkinci turda ise Mevlüt Uysal 179, Ekrem İmamoğlu 128 oy aldı. Birinci ve ikinci turlarda 3'de 2'lik çoğunluk sağlanamadı ve 3. tura geçildi. 3. turda kullanılan 308 oyun 179'unu alarak salt çoğunluğun oyunu alan Alanyalı Mevlüt Uysal İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Uysal'ın CHP'li rakibi Ekrem İmamoğlu da 125 oyda kaldı. 4 oy geçersiz çıktı.  

Uysal'ın Türkiye'nin en büyük şehrinde belediye başkanı olması Alanyalı sevenleri tarafından coşkuyla karşılandı. 

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Mevlüt Uysal 1966 yılında Alanya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.

2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, 127 bin 482 seçmenden, oy kullanan 103 bin 111’inin 39 bin 72’sinin oyunu alarak Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, sandığa giden 190 bin 906 seçmenden 92 bin 559 seçmenin oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır. Mevlüt Uysal iki dönem Çıplaklı Belediye Başkanlığı yapan Hasan Uysal'ın da kardeşi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 17:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83