İŞTE ALANYA'DAKİ RAMAZAN TEDBİRLERİ

Alanya’da Ramazan Ayının huzur ve güven içerisinde geçmesi amacıyla, emniyet, asayiş, trafik tertip ve tedbirlerinin yanı sıra, gıda denetimleri ve sağlık alanında da Ramazan Ayı süresince gereken tüm tedbirler alındı.

İŞTE ALANYA'DAKİ RAMAZAN TEDBİRLERİ

 Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Ramazan Ayı için alınan tedbirler ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Alanya’da Ramazan Ayı dolayısıyla, düzenlenecek olan birtakım sosyal ve kültürel etkinliklerle vatandaşın huzurlu bir Ramazan Ayı yaşaması için gereken tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını söyledi. Kaymakam Tanrıseven, Ramazan Ayı süresince kalabalık cadde ve sokaklar, toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, dinlence yerleri gibi halkın yoğun olarak bulunacağı diğer yerlerde; güvenlik kuvvetlerimizi, gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Aynı zamanda gıda denetimlerinin de artırıldığını ifade eden Kaymakam Tanrıseven, Alanya halkının Ramazan Ayını mutlu, huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmesi için Kaymakamlık, Belediyeler ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının elbirliği içerisinde çalışacağını söyledi. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Ramazan’ın Ülkemize, Milletimize, İslam Âlemine ve Alanya’ya hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

banner111
HUZURLU RAMAZAN

Alanya’nın tüm güvenlik birimleri Ramazan Ayının huzur ve güven içerisinde geçmesi için 7/24 tam faal çalışmalarını sürdürecekler. Emniyet birimleri, Ramazan Ayı süresince vatandaşın, teravih namazlarını huzur içerisinde eda edebilmesi için önlemler gözden geçirilecek. Kalabalık cadde ve sokaklar, toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, dinlence yerleri gibi halkın yoğun olarak bulunacağı diğer yerlerde ihtimal olaylara karşı gereken güvenlik tedbirleri alınacak.

GIDA DENETİMLERİNE HIZ VERİLECEK

Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Ramazan Ayı öncesi gıda denetimlerini sıklaştıracak. Ramazan Ayı boyunca pastane, fırın, kasap, market, toplu tüketim yerleri, üretim yerleri, iftar çadırları ve toplu iftar yemeği verilen tüm yerler etkin bir şekilde denetlenecek.  Denetimler,  7/24 aralıksız olarak sürecek.

Vatandaşlar gıda ile ilgili her türlü şikâyet ve taleplerini, Ramazan Ayı boyunca “ALO GIDA 174” hattına 7 gün 24 saat arayarak iletebilecekler.

ALANYA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

Alanya Müftülüğü,  2016 Ramazan-ı Şerif Ayı münasebetiyle bir dizi etkinlikler düzenleyecek. Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde, "Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman" temalı 2016 Ramazan-ı Şerif'e  özel hazırlanan etkinliklerle, kırılan kalplerin tamirini, yıkılan gönüllerin alınmasını hedefliyor. Alanya genelinde tüm camilerde teravi namazı kılınacak. Bazı camilerde ise teravi namazı hatimle kıldırılacak. Vatandaşlar, "Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman"  temalı 2016 Ramazan-ı Şerif'e  özel hazırlanan web sayfasına  //ramazan.diyanet.gov.tr adlı erişim linkinden ulaşabilecekler.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRLÜĞÜNDEN YARDIM

Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce Ramazan Ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardım ve sıcak yemek yardımları yapılacak.  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri İhtiyaç sahibi ailelere ziyaret ederek temel ihtiyaçlarını belirleyecekler.

TÜM KAMU KURUM VE KURULUŞLARI

Alanya halkının Ramazan Ayını mutlu, huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmesi için tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları koordineli bir şekilde çalışacaklar.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2016, 11:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83