LİTVANYA PARLAMENTOSU’NDA ALANYA SERGİSİ

Alanya Belediyesi, kardeş şehri Trakai Belediyesi’nin daveti üzerine gittiği Litvanya’da, Parlamento Binası’na “Geçmişten Geleceğe Alanya İpekleri” ve “Alanya ve Türkiye’nin Güzellikleri” adlı fotoğraf sergisi açtı.

LİTVANYA PARLAMENTOSU’NDA ALANYA SERGİSİ

 Alanya  Belediyesi, Litvanya’da Alanya’yı ve Türk kültürünü tanıtıyor. Litvanya Parlamento Binası’na açılan fotoğraf ve Alanya İpekleri sergisi, misafirler tarafından beğeniyle incelendi. Parlamento Binası’nda gerçekleşen açılışa Litvanya’nın Türkiye Büyükelçisi Aydan Yamancan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya Parlamentosu Meclis Başkan Vekili Jaroslav Narkevic, Trakai Belediye Başkanı Edita Rudelienê, Litvanya Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Gurubu Başkanı Bronius Bradauskas, Alanya Belediyesi MHP Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu, AKP Meclis Üyesi Mustafa Keşoğlu ve CHP Meclis Üyesi Nefise Develioğlu katıldı.

banner111
“LİTVANLARLA UYUM İÇİNDE YAŞIYORUZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Litvanya Parlamentosu‘nda yapılan sergi açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti; “Trakai Belediye Başkanı'nın daveti ile geldiğimiz Litvanya‘da gerek Litvanya parlamentosunda gerekse Trakai'de çeşitli etkinlikler yaparak Türk Kültürünü değişik konularda dostumuz Litvanya'ya tanıtıyoruz. Geçen sene Türkiye'yi 120 bin Litvan turist olarak ziyaret etti. Bunlardan büyük çoğunluğu bizim bölgemiz olan Alanya'ya geldi. Alanya'ya turist olarak gelen Litvanların yanı sıra evlenerek ve ev satın alarak kalanlar da var. Biz Alanya'da yaşayan Litvanlarla son derece uyum içinde yaşıyoruz. Litvanlar aktif bir şekilde Alanya Belediyesi‘nin organize ettiği faaliyetlere katılarak da bizleri memnun etmektedirler. Alanya'da Litvanların yanı sıra 69 farklı ülkeden 17 Bin kişi ev alarak mutlu bir şekilde yaşıyor. Umarım Litvanlar Alanya'ya daha çok gelirler ve bizi mutlu ederler“ dedi.


“ALANYA İLE 10 YILDIR KARDEŞ ŞEHİRİZ”

Trakai Belediye Başkanı Edita Rudelienê, Alanya ve Türk kültürünü tanımaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “ Alanya Belediyesi ile 10 yıldır kardeş şehiriz. Sık sık karşılıklı etkileşim halindeyiz. Bu yıl da davetimiz üzerine bizleri kırmayarak festivalimize katıldılar. Bugün burada Alanya Belediyesi’nin bizler için hazırladığı çok özel ipekler ve fotoğraflar sergileniyor. Alanya ile kardeş şehir olmaktan gurur duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de sürekli iletişim halinde olacağız” dedi.

SEMAZENLER PARLAMENTO BİNASI’NDA

Alanya Belediyesi’nin Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Litvanya’ya götürdüğü Semazen Gurubu, Litvanya Parlamentosu’nda sema gösterisi ilgiyle izlendi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, beraberindeki heyet ile sergiyi gezdikten sonra Litvanya Parlamentosu Meclis Başkan Vekili Jaroslav Narkevic ve Trakai Belediye Başkanı Edita Rudelienê ile istişare toplantısı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2016, 19:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83