İşte Büyükşehir'in Alanya'ya yaptığı yatırımlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, düzenlediği basın toplantısında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin üç yılda Alanya’da yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Güney, yapılan yatırımları başlıklar halinde sıraladı.

İşte Büyükşehir'in Alanya'ya yaptığı yatırımlar
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, düzenlediği basın toplantısında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin üç yılda Alanya’da yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Güney, yapılan yatırımları başlıklar halinde sıraladı. 

Asat

Asat 2014-2016 arasında 237 bin 818 metre su şebeke hattı imalatı, 36 bin 675 metre kanalizasyon imalatı yaptı. 254 adet pompa ve 14 adet trafo değişimi yaptı. 32 bin 466 içme suyu arızası ve 13 bin 514 tane kanalizasyon arızasına baktı. 27 sondaj çalışması yapıldı. 

Cikcilli, Kestel, Mahmutlar ve Kargıcak İçme suyu hattı yapıldı. Toplam maliyeti 16 milyon 198 bin TL,36 bin 203 metre boru hattı döşendi. Alanya Kargıcak Mahallesi menfez çalışmaları149 bin 213 TL. Diğer yandan Oba’nın kanalizasyon sorununu kökten çözecek proje tamamlanmak üzere.. Yaklaşık 30 km olan proje 7 milyon liraya mal olacak. Bu arada Alanya’nın farklı noktalarında içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmaları da devam ediyor. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte yaylalardaki içme suyu çalışmaları da hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek.

Park ve Bahçeler

Park ve Bahçeler, okul bahçeleri, kaldırımlar, cami önleri başta olmak üzere 175 bank ve oturma grubu ile 20 piknik masası monte etti. Toplam 937 bin 205 metre kare alandaki 6 bin 310 ağaç, 1705 palmiye, 32 bin 217 çalı grubu ve 210 bin 427 metre kare yeşil alanda bakım, düzenleme yapıldı ve 173 bin 895 adet çiçek dikimi yapıldı. Bu yıl ise Alanya’ya 250 bin çiçek dikilecek. Sulama sistemi için sorumluluk alanında bulunan yerlere 3200 metre boru döşendi. 30 tane Osmanlı Çeşmesi monte edildi. 2 tane de 50 tonluk su tankı ile ihtiyaç duyulan yerlerde bitki sulaması yapılıyor.

Asfalt Çalışmaları

Alanya Merkez ve kırsal alanlara 2015 yılında 50 km asfalt ve 11 km sıcak asfalt döküldü. 2016 yılında ise 70 km asfalt 31 km sıcak asfalt yapıldı. Bu yılda Gedevet, Mahmutseydi, Türktaş ve Dere Grup yolunu sıcak asfaltla kaplıyoruz. Yaylalı Yolu da tamamlandı. Diğer yandan Gümüşkavak ve Yalçı Mahalleleri’nin yolunu da genişlettik. 


Ak Köprü

Dim Vadisi’ndeki 12 Mahalleyi bir birine bağlayan Ak Köprü hizmete açıldı. Çevresindeki kavşak ve yol düzenlemesiyle yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olan Ak Köprü 191 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde. Bu köprü sadece yöre halkının ulaşımını sağlamayacak. Bu bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirecek ve turizme katkı sağlayacak. 

Çevre Yolu ve Kavşaklar

Alanya Gazipaşa Çevre Yolu Etüt Proje Danışmanlık İşi proje bedeli 870 bin TL. Büyükşehir Belediyesi’nin projesine destek verdiği Çevre Yolu’nun Alanya Kargıcak arasındaki 16 km.’lik bölümünde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kargıcak Yeşilöz arasındaki bölümünde ise proje çalışmaları tamamlanmak üzere.

Yine Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları işbirliği ile başlatılan ve 53 milyon liraya mal olacak Telekom ve Ticaret Lisesi Kavşakları’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ramazan Bayramı’nda bu kavşakların trafiğe açılması planlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Telekom ve Ticaret Lisesi Kavşakları projelendirilmesi çalışması için 117 bin 200 TL harcadı. 

Ulaşım

Ulaşım ekipleri tarafından Alanya’da 3300 trafik levhası takıldı. 60 tane kapalı yeni durak monte edildi. Atatürk ve Keykubat Caddeleri ile 25 metreli yolda yeşil dalga sistemine geçildi. Ulaşım Birimi’nin servis araçları, halk otobüsleri, tur otobüsleri ve taksilere yönelik denetimleri periyodik olarak yapılıyor. 
Sahil Bandı ışıklandırma Geçtiğimiz yıl içinde yapılan Alanya Tosmur Sahil bandı ışıklandırılması 97 bin TL’ye mal oldu. 
Alanya Toptancı Hali

Alanya Toptancı Hali Kompleksi 68 milyon 574 bin TL iş bedeli ile ihale edildi. Alanya, Payallar, Konaklı ve Demirtaş Hallerinin birleştirilmesi projesi olan Toptancı Hali’nin temeli 10 Aralık 2016’da atıldı. Halcilerin talepleri doğrultusunda 17 bin metrekare olan zemin kullanım alanı 35 bin metrekareye çıkarıldı, projeye ilaveler yapıldı ve ardiye sayısı arttırıldı. Proje yeni haliyle yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak. 


Kadınlar Plajı

Kadınlar Plajı Alanya’ya 35, Gazipaşa’ya 15 km uzaklıkta 707 bin 287 TL iş bedeli bulunuyor. Temeli 24 Ekim 2016’da atıldı. Yol ve çevre düzenlemesi yapıldı. İçindeki büfe ve diğer sosyal tesisler için ihale yapılacak ve kısa sürede bu işler de tamamlanarak bu yaz hizmete açılacak.
Mezarlık Hizmetleri

2015 yılında 91 adet mezarlıkta tadilat,bakım,budama ve temizlik yapılmıştır. Toplam 1117 cenazeye (çadır sandalye masa)taziye hizmetleri verilmiştir. 2015 yılında 817 noktaya 1891 çadır kurulmuştur.

2016 yılında 121 adet mezarlıkta tadilat, bakım, budama ve temizlik yapılmıştır. Toplam 1252 cenazeye (çadır sandalye masa)taziye hizmetleri verilmiştir. 2016 yılında 876 noktaya 1905 çadır kurulmuştur. Toplam 2966 m2 duvar, 46 namazgah yapıldı. 67 mezarlığa tabela takıldı. Diğer yandan Yaklaşık 3 km. uzunluğunda mezarlılara çevre duvarı yapıldı.

 
Temizlik ve Sinekle Mücadele 

Temizlik ekiplerimiz Büyükşehirin sorumluluk alanı içinde olab Cadde, park ve kaldırımları pırıl pırıl yapıyor. Temizlik konusunda vatandaşlarımız bize hep teşekkürlerini iletiyor. 

Sivrisinekle Mücadele ekiplerimiz, artık Alanya’da oturmuş bir sistem kurdu. Sinekle mücadele, biyolojik, kimyasal yöntemlerle devam ediyor. Alanya genelinde sineklerin larva bıraktığı tırlar dolusu atık lastik toplandı. Bina altları, kullanılmayan havuzlar, sahil bandındaki mağara ve çukurlar başta olmak üzere ekiplerimiz adeta sineklerin inlerine girerek mücadele ediyor. 

Hasta Yakınları için sosyal tesis

Büyükşehir, Alanya’da hasta yakınları için otel konforunda tesis inşa edecek. Büyükşehir Belediyesi’nin, Alanya’da hasta ve hasta yakınlarının barınma ihtiyacını karşılamak üzere inşa edeceği Sosyal ve Kültürel Tesis, 27 Nisan Perşembe günü ihale edildi. Oba Mahallesi’nde yapımı süren 600 yataklı Alanya Bölge Hastanesi’nin yanına 4 katlı 24 odalı 50 kişi kapasiteli çok amaçlı Sosyal ve Kültürel Tesis kazandıracağız. Önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak ve kısa sürede tamamlanarak hizmete girecek.

Asmek

2015 yılında hizmete açtığımız Alanya Asmek’te her yıl ortalama bin kişiye ücretsiz kurs veriyoruz. Yaklaşık yüz farklı dalda verdiğimiz kurslara başta bayanlar olmak üzere gençlerimiz büyük ilgi gösteriyor. 

Sosyal Kart ve Yardımlar 

Alanya’da ihtiyaç sahiplerini ilgili devlet kuruluşlarıyla da işbirliği içinde tespit ederek, kendilerine sosyal kart verdik. Geçen yıl 200 olan sayıyı bu yıl 850’ye çıkardık. Bu konudaki çalışmalarımız ayrıca devam ediyor. Engellilerin kamu kurumlarındaki işlerini daha rahat yapabilmesi için Engelsiz Servis Aracımızı hizmete koyduk. Evde bakımı yapılan Hastalara, hasta yatağı veriyoruz. 

Diğer yandan Aş evimizi tamamladık. Küçük işleri kaldı onları da kısa sürede bitirerek, ihtiyaç sahiplerine yemek vereceğiz. 

Başlanacak projeler 

Katı Atık Tesisi, Alanyaspor Kamp Merkezi, Atatürk Caddesi ve Türkler’deki Cadde de yapacağımız projeler bu yıl içinde başlayacak diğer önemli yatırımlarımız.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 13:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83