İŞTE MESLEKTEN İHRAÇLAR VE AÇIĞA ALMALAR

Yaşanan darbe girişimi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik yapısına kast eden, Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) mücadele tüm etkinliği ile devam ederken, yayınlanan 01.09.2016 tarih ve 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Alanya’da 147 Kamu çalışanı mesleklerinden ihraç edildi.

İŞTE MESLEKTEN İHRAÇLAR VE AÇIĞA ALMALAR

 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından, İlçe Jandarma Komutanlığından 1, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinden 44, İlçe Emniyet Müdürlüğünden 3, Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğünden 2,  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 1, Toplum Sağlığı Merkezinden 1, İlçe Müftülüğünden 6, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğünden 1, Alanya Devlet Hastanesinden 1 ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden 87 kişi olmak üzere toplamda 147  Kamu çalışanın işine son verildi.

banner111
KAMUDA AÇIĞA ALMALAR 

Aynı zamanda Olağanüstü Hal kapsamında Bakanlıklar, Valilik ve Kaymakamlığın değerlendirmesi doğrultusunda yapılan son çalışmalarla 33 kamu çalışanı da görevlerinden uzaklaştırılırdı. Alanya’da kamuda açığa alınan personel sayısı 238’e ulaştı. 

TANRISEVEN “YENİ ALANYA TEMEL LİSESİ YENİDEN AÇILDI”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Fethullahçı Terör Örgütü ile gerek sivil  gerekse Kamuda yapılan mücadelelerde dikkatli davranıldığını ve kurunun yanında yaşın da yanmaması için gayret gösterdiklerini söyledi. Kaymakam Tanrıseven,  “22.07.2016 tarihli 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde  Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile kapatılan Yeni Alanya Temel Lisesi, yapılan incelemeler ile birlikte sunulan belgeler ve bilgilerden neticesinde, Fethullahçı Terör Örgütü ile herhangi bir bağlantısı olmadığı tespit edildikten sonra,  01.09.2016 tarih ve 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde resmi olarak yeniden açıldı ve tekrar eğitim ve öğretime başladı. Bununla birlikte Alanya’da Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ/PDY) bağlantısı olduğu tespit edilen 147 Kamu çalışanı mesleklerinden ihraç edildi. Suçluyu ve suçsuzu birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor. Suçu olmayan vatandaşların hiçbir zaman endişe etmesine gerek yok. Olağanüstü Hal kapsamında Bakanlıklar, Valilik ve Kaymakamlığın değerlendirmesi doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Suçluyu ve suçsuzu birbirinden ayırt etmeye çalışıyoruz” dedi.  

ÖĞRENCİ YURDU KREDİ VE YURTLAR KURUMUNA DEVREDİLDİ

Olağanüstü Hal kapsamında kapatılarak kamuya devredilen okullardan sonra, yurtlar da öğrencilerin hizmetine sunulmaya başlandı.

22.07.2016 tarihli 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde kapatılarak Kamuya devredilen Özel Refet Bey Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu, yapılan girişimler neticesinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna devri gerçekleştirildi. Yurt bundan böyle Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu uhdesinde öğrencilere hizmet verecek.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2020, 15:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83