“İstiklal Marşı’nı öğrencilerimizle birlikte okumayı diliyoruz”

Milli Eğitim İlçe Müdürü Yusuf Yılmaz, İstiklal Marşı okumayı özlediklerini belirterek, “En kısa zamanda okul bahçelerinde, öğrencilerimizle birlikte okumak dileğiyle.” dedi.

“İstiklal Marşı’nı öğrencilerimizle birlikte okumayı diliyoruz”
      
Milli Eğitim Bakanlığı, Covid-19 pandemisi nedeniyle okulların yüz yüze eğitime kapalı olması, bundan dolayı da İstiklal Marşı’nın okunamaması nedeniyle harekete geçti. Bugün saat 10.00’da tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya'da da okullarda aynı anda İstiklal Marşı okundu.

“COŞKUYLA İSTİKLAL MARŞI OKUYACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il yöneticilerinden tüm okullarda, saat 10.00’da yöneticiler ve hâlihazırda görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını, öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere bulundukları yerden İstiklal Marşı’na eşlik etmeleri için davette bulunmalarını istemişti. Bakanlığın başlattığı bu adım ile birlikte, bugün 10.00’da 81 ildeki tüm okulların bahçesinde olduğu gibi Alanya'da da bayrak töreni yapıldı.

 Alanya’da Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi’nde de düzenlenen törene Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz katıldı. 

Öğretmenlerle birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, en kısa sürede öğrencilerle birlikte tekrar İstiklal Marşı’nı okumak istediklerini söyledi. Yılmaz, “İstiklal Marşımızın Alanya’da tüm okullarımızda hatta belediye hoparlörlerinden okunması için gerekli çalışmalar Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılmıştı. Biz de İstiklal Marşımızı okuduk. İstiklal Marşı okumayı özlemişiz ama içimiz biraz buruktu. Öğrencilerimiz yoktu. İnanıyorum ki kısa bir süre içerisinde öğrencilerimizle başlayacağız. 

15 Şubat itibarıyla tüm öğrencilerimizin okul bahçelerini tekrar şenlendireceğini, coşkuyla İstiklal Marşı okuyacağımıza inanıyorum. Balkonlardan halkımız İstiklal Marşına iştirak etti. Coşkuluydu. Birazcık buruktu. Tekrar coşkuyla İstiklal Marşı’nı okumayı ümit ediyoruz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2021, 15:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83