İzmir’de binaları yıkan yanlış Alanya’da yapılıyor mu?

İzmir’de yaşanan deprem de dükkanlar tarafından kolonları kesilen binalar yıkılmıştı. İç Mimar Gökhan Sipahioğlu, Alanya’da da aynı durumun söz konusu olmaması için uyarılarda bulundu.

İzmir’de binaları yıkan yanlış Alanya’da yapılıyor mu?
       
İzmir’de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrası en çok tartışılan konu, işletmeler tarafından kolonları kesilen binaların yıkılmasıydı. Konuyla ilgili pek çok isim gözaltına alınırken, Alanya Belediye Meclisi Eski Üyesi, Alanya İç Mimarlar Odası Temsilcisi Gökhan Sipahioğlu, Alanya’da da aynı durumun yaşanmaması için uyarılarda bulundu. Sipahioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İzmir’deki depremin ardından yıkılan binalar, kolonların kesildiğine dair iddiaları da beraberinde getirdi. Sosyal medyada sadece İzmir'de değil, başka şehirlerde de altı dükkân olan pek çok binada taşıyıcı kolonların kesildiği iddiası var.

Gündem maalesef deprem olunca Alanya’da kesik kolonlu bina var mıdır? Sorusu sıkça sorulmaya başlandı.

Aslında herkes kendi oturduğu binaların kolonlarını kontrol edebilir, eğer edemiyorsa muhakkak belediye ye ya da mimari projeye ulaşarak bu kontrolü yapmalıdır.

Alanya’da basit tadilat ruhsatıyla işini yapmaya çalışan meslektaşlarım iç mekan projelerinde asla kolon kesme, delme, inceltme gibi işlemlere müsaade etmeyecektir. Eğer böyle bir durum olursa gerekli mecralara bizzat gerekli bilgileri verip şikâyetleri yapacaklardır.”





















Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2020, 17:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83