Japonya büyükelçisini Alanya'da ağırlayacağız

Japonya büyükelçisini Alanya'da ağırlayacağız
Alanya’ya birkaç kez gelerek Japonca eğitim veren Yaşam Tasarım Okulları kurucusu Salih Orgun’a ‘Büyükelçilik Özel Ödülü’nü layık gören Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Miyajima Akio, Polonya Büyükelçiliği’ne atandı. Orgun yeni büyükelçi Kazu Suzuki San’ı da Alanya’da ağırlamak istediklerini söyledi.

3 senedir Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği görevini yapan ve Alanya'ya birkaç defa gelerek Japonca eğitim veren Yaşam Tasarım Okulları kurucusu Salih Orgun’a ‘Büyükelçilik Özel Ödülü’nü layık gören Akio, Polonya Büyükelçiliği’ne atandı. Japonya'nın yeni büyükelçisi Türkiye hayranı Kazu Suzuki San oldu. Büyükelçi San, iki ülkenin ilişkilerindeki gelişmenin takipçisi olacağını belirterek, Japonya’da Türkiye’nin son derece dost bir ülke olarak bilindiğini söyledi. San, “Japonya tarafından eski dost olarak görülen ve önemi giderek artan bu ülkeye atanarak iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme fırsatını bulmuş olmak benim için büyük bir onur. Japonya ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkinin temelinde, günümüzden tam 130 yıl önce Osmanlı Donanması’na ait Ertuğrul Fırkateyni’nin Wakayama, Kuşimoto’da geçirdiği ve 587 kişinin vefat ettiği kaza yer alıyor. O kazada canlarını kaybeden 587 kişinin aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu tarihi dostluk temeli üzerinde, günümüzde stratejik bir ortaklığa dönüşen Japonya ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek için çalışacağım. Halihazırda yeni korona virüsün yol açtığı enfeksiyonun küresel çapta yayılması sonucu, Türkiye'deki çeşitli yerleri ziyaret etme ve iletişimde bulunma konusunda bazı kısıtlamalar mevcut. Korana virüs salgını bir an önce bitsin Türkiye'nin her yerini gezmek leziz yemeklerini tatmak istiyorum. Ancak bu koşullar altında dahi, bir yandan internet sitemiz ve sosyal medya vasıtasıyla bilgi paylaşımımızı sürdürürken diğer yandan, mümkün olduğunca sizlerle diyalog kurarak öneri ve tavsiyelerinizi almaktan memnuniyet duyacağız. Japonların ve Türklerin dayanışmasıyla birbirlerini cesaretlendirmelerini, günlük yaşama dikkat edilerek korona virüs felaketinin üstesinden gelinmesini ve iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesini diliyorum” dedi.

“KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Önceki dönemki büyükelçi tarafından büyükelçilik özel ödülü ile taltif edilen Yaşam Tasarım Okulları kurucusu Salih Orgun da, “Yeni büyükelçinin bizlere karşı olan dost ve yapıcı tutumu takdire şayan. Kendisini pandemi şartları bittiğinde Alanya’mızda ağırlayacağız. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 21:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83