Kaderimizi ülkemizin kaderiyle birleştirdik

Vatan Partisi Alanya İlçe Yönetim Kurulu üyesi Hale Koper 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kaderimizi ülkemizin kaderiyle birleştirdik

Koper açıklamasında “Cephede savaşan, cephe gerisinde çalışan, mitingler düzenleyen, kürsülere çıkan, dernekler kuran, dergiler çıkaran Türk kadını, kendi kurtuluşunu ulusun kurtuluşu ile birleştirdi ve geleceğini ellerine aldı. M. Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Devrimi de kadın sorununa yaklaşımı ve gericiliği ezme kararlılığıyla dünya çapında eşsiz bir örnek yarattı. Cumhuriyet yeni bir toplum ve yeni bir insan modeli inşa etti” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Hale Koper’in açıklamasının ayrıntıları şu şekilde;

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü; kadının ezilmişliği, zavallılığı, güçsüzlüğü söyleminden kurtarıp kadının üretme gücü, büyük umutları ve erkekle beraber geleceğe el koyma iradesi ile kutluyoruz! Bugün 8 Mart’ları erkeğe, aileye ve devlete düşmanlık gösterisine çevirenlere gerçeğin aynasını tutuyoruz!

Biz kadınlar, Türk Devrim mücadelesinin hep içinde olduk, kaderimizi ülkemizin kaderiyle birleştirdik.

Kurtuluş Savaşı’mızda şehirlerde kadınlarımızı örgütledik; tarlada atölyede erkeğin yerini alarak ölümüne çalıştık; cephaneleri koynumuzda sakladık, elde tüfek savaştık!

Cephede savaşan, cephe gerisinde çalışan, mitingler düzenleyen, kürsülere çıkan, dernekler kuran, dergiler çıkaran Türk kadını, kendi kurtuluşunu ulusun kurtuluşu ile birleştirdi ve geleceğini ellerine aldı. M. Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Devrimi de kadın sorununa yaklaşımı ve gericiliği ezme kararlılığıyla dünya çapında eşsiz bir örnek yarattı. Cumhuriyet yeni bir toplum ve yeni bir insan modeli inşa etti.

O toplum; kadını yerlerde sürünmekten kurtaran, kadınıyla erkeğiyle birlikte gelişen, üreten, çağdaşlaşan bir toplumdur.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kadını özgürleştiren cumhuriyet devrimleri, bunları sonuna kadar hak ettiğimiz için hayata geçirildi.

Devrimleri hak ettik! Hakkımıza sahip çıkıyoruz!

Biz, tarihimizi, bugünümüzü, al bayrağımızı, kahraman Mehmetçiğimizi yüreklerimizde taşıyan kadınlarız! Bölünmez bütünlüğümüzü, bağımsızlığımızı, milletçe beraberliğimizi, kardeşliğimizin bozulmamasını dert edinmiş kadınlarız!

Kadınlar, insanlık mücadelesinde erkeklerle beraber büyük yol aldılar. Bugün kadın ve erkek hukuk önünde eşittir. Bu eşitliğin toplumsal yaşamda da tam olarak hayata geçmesi için yine birlikte mücadele ediyoruz.

Bir toplum kadınları kadar mutlu olabilir. Kadının hakları yeniyorsa o toplum mutlu değildir.

Kadının kurtuluşu, Türkiye’nin kurtuluşuna bağlı! Kadının şiddete, teröre, ikinci plana atılmaya, işsizliğe, cahilliğe, yobazlığa, meta olarak görülmeye karşı kaderi, vatanın kaderiyle ortak. Alın yazısı, Türkiye’nin yazısıyla bir. Türkiye yükselirse Kadın da yükselecek.

Kadın erkek eşitliğinin, bu vatan üzerinde, kendi gerçekliğimizle, el ele verip çalışarak, üreterek gerçekleşeceğini biliyoruz.

Bütün bunlar için önce, Atatürk dönemi gibi tam bağımsız olacağız! Emperyalizmin, içimizdeki bütün maşalarını ortadan kaldıracağız. Ülkemizi, sadece yüce halkımızın çıkarlarına göre yönetmenin yollarını açacağız.

ABD kumandalı bölücü terör örgütü PKK’yı bitireceğiz. PKK’dan evladını geri almadan nöbeti bırakmayan Diyarbakır, Hakkâri, Muş, Bitlis, Van anneleri gibi cesur ve kararlı olacağız.

Dinimizi kendi çıkarlarına alet eden ve emperyalizme hizmet eden bütün gerici yapıları kaldıracağız.

Bütün toplumsal sorunlarımıza bakışta, en başa emperyalizm karşıtlığını koymamız, bundandır. ABD emperyalizmine karşı durmadan; üreterek zenginleşmiş, özgür ve aydınlık Türkiye’ye ulaşamayız.

banner111

Atatürk Devrimi'nin yol göstericiliğinde buluşan bütün kadınlara selamla, 8 Mart’ımız kutlu olsun!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83