Kadın çiftçiler bilgilerini konuşturdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor Kültür ve Bilgi Yarışması”nın Alanya Etabı, Alanya Kaymakamlığı İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünün ev sahipliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kadın çiftçiler bilgilerini konuşturdu

 

banner111
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkan Vekili Mehmet Kula, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar’ın da izlediği yarışmada 8 çiftçi kadın birincilik için kıyasıya mücadele etti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, “Bu yarışmayı 3 sene önce de yapmıştık. Yarışmacıların arasında o dönemden katılan bir arkadaşımız da var. Alanya’nın çiftçileri herkese göre daha bilgili, çünkü arkalarında bizler varız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım Müdürü Bülent Yüksel ise, tarım sektöründe çalışanların %47.5’inin bayan olduğunu söyledi.

CEYLAN TANRISEVEN “BEN DE BİR ÇİFTÇİ KIZIYIM”

Yarışmadan önce konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, “Bugün aranıza bir çiftçi kızı olarak katılıyorum. Benim babam da çiftçidir. Bu sektörde çalışan kadınlarımızın halini çok iyi anlıyorum ve her zaman da yanlarındayım. Sizlere Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Beyin selamlarını getirdim” dedi.

ÇİFTÇİ BAYANLAR KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

Toplam 15 soruluk zorlu yarışmanın sonunda birinciliği Fatma Çavuşoğlu kazandı. 1.500 TL'lik ödülünü ve diğer hediyelerini Ceylan Tanrıseven tarafından alan Çavuşoğlu, mutlu olduğunu ifade etti Ceylan Tanrıseven, Fatma Çavuşoğlu’na Antalya’da Alanya’yı temsil edecek olmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, diğer yarışmada başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2016, 16:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83