KAYMAKAM TANRISEVEN MUHTARLARA GÖREV VERDİ

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda muhtarlar ve daire amirleri ile bir araya gelerek genel bir değerlendirme toplantısı yaptı. Kaymakam Tanrıseven, muhtarlardan vatandaşları itidalli olmaya davet etmelerini istedi.



Alanya’da yaşanan son olayların ardından Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, mahalle muhtarları ve daire amirleri ile Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda bir araya gelerek genel bir değerlendirme toplantısı yaptı.


TANRISEVEN "HUZURU BOZMAK İSTEYENLER FIRSAT VERMEYİN"


Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven son günlerde yaşanan olaylara değinerek Alanya’da huzur ve sükuneti bozmak isteyenlere fırsat verilmemesini istedi. Alanya’nın geçim kaynağının bir bölümünü tarım oluştursa da diğer bölümünü turizmin oluşturduğuna işaret eden Kaymakam Tanrıseven, her iki geçim kaynağının bir birine bağlantılı olduğunu söyledi. Kaymakam Tanrıseven “Asayiş ve güvenlik olaylarına hepimiz hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Hafta sonu Alanya’mız da izinsiz bir gösteri oldu ve an az zararla atlatıldı. Sağduyulu vatandaşlarımıza çağrılar yaptık ve onlarda bizleri dinleyip ayrıldılar. Saatlerce uğraşı verilmesine rağmen ayrılmamakta ısrar eden vatandaşlarımıza da artık o noktadan sonra güvenlik kuvvetlerimiz müdahale etmek zorunda kaldı. Yine bu davranışta da azami ölçüde hassasiyet gösterildi, gözaltılar sırasında kimse zarar görmedi" dedi.


TANRISEVEN "GÜVENLİK KUVVETLERİ GÖREVİNİN BAŞINDA"


Kaymakam Tanrıseven konuşmasını şöyle sürdürdü "Mahalle muhtarlarımızdan çevrelerindeki bulunan vatandaşlarımızı itidalli olmaya davet etmelerini istiyoruz. Alanya’nın dostluğa, barışa ve huzura ihtiyacı var. Alanya’yı karıştırmak isteyenler var ancak Devletimizin güvenlik kuvvetleri işinin başındadır, görevini yapıyor. Hiçbir vatandaşımızın en ufak bir zarar görmesini istemiyoruz. Alanya’mızın da zarar görmesini istemiyoruz. Siz muhtarlarımızdan da ulaştığınız herkese yasa dışı olaylarda yer almamalarını tavsiye etmenizi istiyoruz. Bir tek Alanya’mız var, Alanya'daki en ufak olay herkesi etikler. Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin belli bir kanuni prosedürü var. Sayın Antalya Valimizin deyimiyle Devletin Polisi ve Jandarması bir suç işlendiği zaman kanunlar çerçevesinde gereğini yapar. Kimsenin kendi başına öyle bir takım mücadelelere girmesini istemiyoruz, herkesi itidalli olmaya çağırıyorum”
İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ise yaptığı konuşmada, masumane bir yürüyüşün provoke edilmesiyle olayların istenmeyen bir ortama taşındığını söyledi. Emniyet Müdürü Saka, Devletin yasa dışı hiçbir olaya müsaade etmesinin söz konusu olmadığını belirterek Alanya’nın huzur ve güvene ihtiyacı olduğunu ifade etti.


Alanya İlçe Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Naim Tavlı da konuşmasında kanunların verdiği izin çerçevesinde herkesin taşkınlık yapmadan haklarını kullanabileceğini belirterek yasa dışı olaylara karşı da gereken tedbirlerin alındığını söyledi. Tavlı “Gençlerimiz bizlerin geleceğidir, adli sicillerinin bozulması doğru bir davranış değildir, provokasyonlara kapılmayalım” dedi.


Toplantıya katılan muhtarlar da konuya dair görüş ve önerilerini belirterek sağduyulu davranılması gerektiğini ifade ettiler. Muhtarlar böyle bir toplantı yaptığı ve kendilerini bilgilendirdiği için Kaymakam Tanrıseven’e ayrıca teşekkür ettiler.
Öte yandan yapılan toplantının devamında Alaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü kendi alanlarındaki gelişmeler ile ilgili muhtarları bilgilendirerek vatandaşlara konuların duyurmalarını istediler.


Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Naim Tavlı, yeni İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar ve diğer daire amirleri ile birlikte mahalle muhtarları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 16:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83