KAYMAKAM VE HDP İLÇE BAŞKANINA SUÇ DUYURUSU

Ali Uğur isimli vatandaş, Kaymakam Tanrıseven ve HDP İlçe Başkanı İşli arasında Türk Bayrağı'nın pazarlık konusu yapıldığı ve küçük düşürdükleri iddiasıyla her ikisi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

KAYMAKAM VE HDP İLÇE BAŞKANINA SUÇ DUYURUSU
Alanya'da geçtiğimiz hafta sonu yapılan teröre lanet yürüyüşünde Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ile HDP İlçe Başkanı İsmail İşli arasındaki konuşma dava konusu oldu. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir şikayet dilekçesi sunan Ali Uğur isimli vatandaş, "16 Ağustos 2015 tarihinde PKK­KCK teröristlerince şehit edilen güvenlik mensuplarını anmak ve protestoda bulunmak amacıyla Alanya'da bir yürüyüş düzenledik. Bu yürüyüşe katılan kişilere yönelik HDP'li bir grup provokasyonda bulunmak istedi ve bazı olaylar çıktı" dedi.


"BAYRAĞIMIZI KÜÇÜK DÜŞÜRDÜLER"


Uğur dava dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:


"Bu olayların görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. Bu görüntülerde HDP İlçe Başkanı İsmail İşli'nin yaptığı konuşmada, Türk Bayrağı'na hakaret eden tarzda söylediği, 'Onlar için bayrak neyse bizim içinde tabela odur' şeklindeki hakareti, Kaymakam Tanrıseven'in, 'Tamam' demek suretiyle bu sözleri tasdiklediği görülmektedir. Her iki şahsın da bu söz ve eylemleri Türk Bayrağı'na hakaret niteliğindedir. Ayrıca konuşma içeriğinde Türk Bayrağı pazarlık konusu edilerek küçük düşürülmüştür. Bu nedenlerle bayrağa hakarette bulunan ve küçük düşüren Kaymakam Tanrıseven ve HDP İlçe Başkanı İşli'den şikayetçiyim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 10:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83