'KENT MEYDANI İÇİN YENİ BELEDİYE BİNASI ŞART'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Kent meydanını yapabilmek için öncelikle belediye binasını yıkmak zorundayız. Bunun için de yeni hizmet binasını bir an önce yapıp, oraya taşınmak istiyoruz" dedi.

'KENT MEYDANI İÇİN YENİ BELEDİYE BİNASI ŞART'

 Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ATV’de yayınlanan Haber Masası programına konuk oldu, merak edilen tüm konuları canlı yayında değerlendirdi. Başkan Yücel, çalışmalarını, projelerini, hedeflerini anlattığı programda aynı zamanda usta gazeteci Ahmet Tunç ve Refika Akgül’ün gündemle ilgili merak edilen sorularını cevaplandırdı.

banner111
Belediye Başkanı Yücel’in programda dikkat çeken açıklamalarından satır başları; 

BELEDİYE BİNASI BİR İHTİYAÇ

Oba Mahallesi Eğri Köprü yanındaki 24 dönümlük alana yapılacak Belediye Hizmet Binası’nın ihtiyaçtan dolayı yapılacağını anlatan Başkan Yücel, “Belediyede şu an bir masayı iki üç personel kullanıyor. Koridorları bile çevirdik ofis yaptık. Birçok icracı müdürlük ek hizmet binalarında çalışmak zorunda kaldı” dedi. Önceliklerinin kent meydanı olduğunu söyleyen Başkan Yücel, “Kent meydanını yapabilmek için öncelikle belediye binasını yıkmak zorundayız. Bunun için de yeni hizmet binasını bir an önce yapıp, oraya taşınmak istiyoruz.” dedi.

PROJEYİ KAMUOYUNA 6 AY ÖNCE AÇIKLADIK

Binanın yeri ile ilgili eleştirileri de yanıtlayan Başkan Yücel, projenin kamuoyu ile yeterince paylaşılmadığı yolundaki iddialara da cevap verdi. Yücel, şunları söyledi. “1.5 Yıldır Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz bu proje üzerinde çalışırken, tüm mimarlar, mühendislerin ve üniversitenin bu projeden haberi varken, AKP Grubunun bu projeden haberim yoktu demesi olmaz. Biz, 6 ay önce Belediye Bülten dergimize Belediye Hizmet Binası Projemizi koyarak projeyi kamuoyuna açıkladık. 7 bin 500 adet bastırıp şehrin okunabilecek önemli noktalarına dağıtımını yaptık. Ayrıca mimarlar odasından, birçok kurumdan bilgi aldık, görüş aldık. Kimse biz görmedik, duymadık, haberimiz yoktu diyemez. Benim yönetim tarzımı herkes bilir. Ben her şeyi danışır, paylaşırım. ” dedi.

“SOSYAL MUTABAKAT SAĞLANDI”
 
Alanya merkezde belediye hizmet binası için en uygun yerin Eğri Köprü yanındaki 24 dönümlük alan olduğunu belirten Başkan Yücel, “Bu konuda önerilere açığız. Ancak hala eleştirenler varsa alternatif üretmeli ve çözümü de göstermeli. Beni eleştirenler, alternatifini de gösterecekler. Ben uygulamazsam suçluyum. Başka yer önerirlerse söylesinler, değiştirelim. Yer konusunda çok araştırma yaptık ancak bölge olarak en uygun yerin burası olduğuna inanıyorum. Ben sosyal mutabakata bakarım. Yüzde 51’i geçerse uygularım. Şu an sosyal mutabakat % 90’larda” dedi. 

“AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN DESTEK BEKLERDİM”

 Kasım ayı Belediye Meclisi’nde Belediye Hizmet Binası ve Güneş Enerjisinden Elektrik Üretme Tesisi için 30 milyon TL kredi kullanma yetkisi onaylanırken AK Parti grubunun çekimser kalmasına üzüldüğünü söyleyen Başkan Yücel şöyle konuştu: “Ak Parti Grubuna gönül koydum. Destek vermelerini isterdim. Borçsuz belediye olmaz. Borçsuz olmak demek, iş yapmamak ve sadece personel maaşını ödeyip oturmak demek. Böyle bir anlayış olamaz. Borçlanmadan iş yapan hiçbir kurum ve iktisadi işletme yoktur. Ve biz borç ödeyen bir belediyeyiz. Biz, şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesi’nin tüm borç öteleme ve borçlanma taleplerine el kaldırdık, onay verdik. Hatta dünkü Büyükşehir Meclisi’nde bütçe görüşmelerinde 200 milyonluk yurt içi ve yurt dışı kredi taleplerine MHP grubu olarak onay verdik. Çünkü belediyelerin iş yapma konusunda tıkanmasını istemeyiz. Aynı desteği onlar da bize vermeleri gerekirdi.”

ALANYA’NIN VİZYONUNU YANSITAN BİR KENT MEYDANI YAPACAĞIZ

 Kent meydanına düşündüğümüz proje burada uygulanabilirliği, şehrin vizyonuna ve şehrin estetiğine uyması çok önemli. Taslak olarak çalışıyoruz. Henüz proje tamamlanmadı. Tamamlanır tamamlanmaz öncelikle kendi meclisimle sonra da kamuoyu ile paylaşacağız. Kızılkule önünden başlayıp, İskele, Barışmanço Parkı, Sulu Park ve Hükümet Meydanını kapsayan, Belediyeden Galip Dere Plajının sonuna kadar olan büyük bir alanı kapsayan bir alana kent meydanını yapacağız. Şehir için çok önemli bir proje. Hem Alanya hem de esnaflarımız açısından çok önemli bir proje. Proje tamamlanınca sizlerle paylaşacağız.

DEMAŞ’A 2017’DE KAZMA VURACAĞIZ

DEMAŞ şu an Alanya Belediyesi’nin en kıymetli ve gelir getiren yeri. Burası için 3-4 tane proje hazırlıyoruz. Projeler bitince kamuoyuna soracağız. Halkımız ne istiyorsa orada onu uygulayacağız. Demaş’ı belediyenin üzerinde bir kambur olmaktan çıkarıp, belediyeyi taşıyan bir yere dönüştüreceğiz. 1 yıl sonra ihale süresi doluyor. Komuoyu yoklamasından sonra çıkan sonuca göre; 2017 yılında DEMAŞ’a kazma vuracağız.

 “MHP ÇATISI ALTINDA MUTLUYUM” 

Parti değiştirip değiştirmeyeceği, Ak Parti’ye geçme gibi bir düşüncesi olup olmadığı ile ilgili sorulara da yanıt veren Yücel, şunları söyledi: “Siyasi işlere ve teşkilat işlerine pek karışmam. Genel Başkanımız Alanya’ya geldiğinde bize seçimlerden sonra rozetinizi çıkaracaksınız ve herkesin belediye başkanı olacaksınız, dedi. Biz de bu doğrultuda hareket ediyoruz. Genel Seçimlerde ben de çalıştım, kapı kapı gezdim, partime destek istedim ama bu kadar oy alabildik. Türkiye genelinde oylarımız düştü. Yaptığımız kamuoyu anketlerinde halkımızın belediye ile ilgili bir sıkıntısı yok. Belediye ile ilgili bir sıkıntıdan bu sonuç alınmadı. Genel Başkanlık konusunda herkes hür bir şekilde kendini ifade edebilir ancak bizim onlara bir müdahalemiz olamaz. Ancak bizim Genel Başkanımız Devlet Bahçelidir. Siyaseti bir araç olarak görüyoruz amaç değil. Ben tüm sivil toplum örgütleri, ilçe başkanları, milletvekilleri ve bakanlarla görüşüyorum. Sokaktan duyduğunuz şeyler. Şu an ne bir siyasi parti ile görüşüyorum ne de bir siyasi partiye geçeceğim. Milliyetçi Hareket Partisi’nde mutluyum. Çalışmalarımı MHP çatısı altında yapmaktan mutluyum. Bunu da göğsümü gere gere her yerde söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim.” 

“BÜYÜKŞEHİRİ HİZMET ORTAĞI GÖRÜYORUZ
 
Büyükşehir Belediyesi bizim hizmet ortağımızdır. Vatandaşımız henüz Büyükşehir Yasası’nı tam olarak anlayamadı, yetki karmaşası var. Hangi hizmetler bizde hangisi Büyükşehir’de tam olarak bilmiyor. Sinek içinde Alanya Belediyesi aranıyor, otobüs için de, Asat’ın kazdığı yol için de, arıtma için de, su kesintilerinde de. Herkes Alanya Belediyesi olarak biliyor. Biz ne kadar başarılı olursak, Büyükşehir o kadar başarılı olur. Büyükşehir ne kadar başarılı olursa; biz de o kadar başarılı oluruz.

 BENİM EN KIYMETLİM ALANYA 

Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney’in geçtiğimiz günlerde yaptığı “Elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi ağlıyor” açıklamaları hatırlatılan Belediye Başkanı Yücel, “Bir çocuğun en kıymetli şeyi oyuncağıdır. Benim de en kıymetli şeyim Alanya” dedi. Büyükşehir Yasasını bilmiyor muydum? Gayet iyi biliyorum. Görevlerimi de biliyorum. Yetkimi de biliyorum. Ama yasanın üzerine yasa uygularsan, paylaşım komisyonundan sonra tekrar 6 ay sonra, 1 yıl sonra sahilleri düzenleme yapmaya kalkarsan, sahilleri yeniden almaya kalkarsan, bundan 1.5 yıl önce cadde ve sokak paylaşımında ne istiyorsanız alın ama bizim 5 yıllık Stratejik Planımız var, biz bunların dışına çıkmadan siz yapmak istediğiniz ne varsa alın dememize rağmen ;1 yıl sonra 2 yıl sonra biz şunu da alacağız, bunu da alacağız diye çıkarsan, biz bunları bilmiyorduk. 1 yıl sonra tekrar paylaşım komisyonu toplanıyor sahiller alınıyor, 1.5 yıl sonra tekrar paylaşım komisyonundan caddeler alınıyor, 1 yıl sonra otoparklarla ilgili düzenleme yapılıyor. Ve tüm bu uygulamalar sadece Alanya Belediyesi’ne yapılıyor. Benim serzenişim buna. 

KALICI PROJELERİN TEMELİNİ 2016-2017’DE ATACAĞIZ 

Bizim attığımız her adım bizim için çok önemli. Yaptığımız ve yapacağımız işleri biz planlarımızı kısa vade, orta vade ve uzun vadede planlıyoruz. Stratejik planlarımızı ona göre yapıyoruz. Şu an yaptığımız hizmetlerin bazısı görsel projeler. Kalıcı projelerin temelini ve ileride eser bırakabileceğimiz, insanların daha çok faydalanabileceği sosyal projelerin temelini 2016 ve 2017 yıllarında temelini atacağız.

ALANYA BELEDİYESİ ÇOK İYİ MESAFE KAT ETTİ
 
Yeni yasadan sonra Alanya Belediyesi’ni ne kadar kurumsallaştırdığımızı, üretken hale getirdiğimizi, nasıl ivedilik kazandırdığımızı geçtiğimizin zamanda görüyoruz. Büyükşehir yasasından sonra, 16 belde ve 68 köyün birleşmesi, 102 mahalleye olması ve Alanya Belediyesi’nin 56 kat büyümesiyle takdir edersiniz ki bir günlük, 1 yıllık, 2 yılda bir sistem oluşturabilmek ve bu sistemlerin tamamının yüzde yüz oturtabilmek mümkün değil. Biz ekip arkadaşlarımızla birlikte özverili çalışarak, başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimizle ve teşkilatımız, müdürlerimiz, tüm personelimiz ve halkımızın da desteği ile birlikte çok iyi bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. 

HERKES ALANYA BELEDİYESİNE ULAŞABİLİYOR

Bizim seçimlerde bir sözümüz vardı. Herkes Alanya Belediyesi’ne ulaşabilecek, herkes Alanya Belediyesi’nde söz sahibi olabilecek demiştik. Biz bu sözümüzü yerine getirdik. Dini, dili, ırkı, düşüncesi, siyasi görüşü, ideolojisi ne olursa olsun, birlikte üretip, birlikte karar verip birlikte yönetiyoruz. Hiç kimsenin siyasetine bakmadan eşit bir şekilde memleketin en ücra köşesine kadar hizmet ediyoruz. Bu yönetim anlayışımız da böylece devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 16:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83