KİRLİ HAVA KABUSA DÖNÜŞTÜ!

Antalya'da kış aylarında kabusa dönüşen kirli hava, kömür sobaları ve çeşitli atıkların yakılması nedeniyle tekrar etkisini göstermeye başladı.

KİRLİ HAVA KABUSA DÖNÜŞTÜ!
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava turizm merkezi Antalya'da da etkisini gösteriyor. Gündüz kent merkezinde 17- 18 dereceye ulaşan hava sıcaklığı akşam saatlerinde 7- 8 dereceye kadar düşüyor. Klima ve elektrikli ısıtıcılarla yeterli verimi alamayanlar ise kömür sobalarıyla ısınmaya çalışıyor. Özellikle Kepez İlçesi ve kent merkezinde akşam saatlerinde kendini gösteren puslu hava, sabahın ilk saatlerinde de etkili oluyor. Kömür sobalarında standartlar dışında yakılan atıklar ise kirliliğin başlıca nedeni olarak gösteriliyor.


ANTALYA'NIN HAVASI 'HASSAS'

Hava kirliliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Hava Kalitesi İzleme İstasyonları'nın internet sitesindeki rakamlarda da görülüyor. Çeşitli değerlerin alınarak hesaplandığı ve 0-50 (iyi), 51-100 (Orta), 101-150 (Hassas), 151-200 (Sağlıksız), 201-300 (Kötü) ve 301-500 (Tehlikeli) olarak sıralandığı tabloda Antalya için bugün 103 yani 'hassas' değeri verildi. Sitede ayrıca Antalya'nın hava kalitesinin yaşlılar, çocuklar ve solunum rahatsızlığı olanları etkileyebilecek seviyede olduğu vurgulanıyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015, 13:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83