'KRİZ ORTAMINDA BU OLMAZ'

AKP İlçe Başkanı Berberoğlu, Kanal A'da konuştu: "Alanya Belediyesi otelcilerden yatak başı 30 TL çevre temizlik vergisi alamaz, çünkü çöp zaten asli görevi."

'KRİZ ORTAMINDA BU OLMAZ'

 Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Başkan Yardımcısı Yusuf Mecek ve Evren Çalışkan, 12 Şubat Cuma akşamı Kanal A'da Haberin Manşeti programının canlı yayın konuğu oldular. Seçim döneminde ulaşım, turizm, sağlık, eğitim ve daha birçok konuda vatandaşa sözler veren AKP’nin vaatleri başta olmak üzere yaptıklarını ve yapamadıklarını canlı yayında konuşan AKP'liler, turizmde yaşanan daralmanın getirdiği ekonomik krizin Alanya'ya etkilerini de anlattı. Alanya’nın en önemli gündemi olan ekonomi ile AKP’nin kente yönelik gündemindeki konular da canlı yayında konuşuldu. 

banner111

YATAK BAŞI 30 TL VERGİ 

1 Kasım Seçimleri'nde 80 bin oy alarak Alanya tarihinde ilki başaran AKP İlçe Teşkilatı'nın 50 bin üye sayısını yakalamak için yapacağı çalışmalar, önümüzdeki yerel seçime yönelik hedefler ve merak edilen bir çok konu daha Haberin Manşeti’nde gündeme geldi. Gaye Coşkun’un hazırlayıp sunduğu Haberin Manşeti'nde ayrıca Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in 2014'ün Mayıs ayında söylediği, "Yatak başına 30 TL çevre temizlik vergisi alacağız" sözleri de masaya yatırıldı. 

'ÇÖP TOPLAMA ASLİ GÖREVİ' 

2014'ün Mayıs'ında turizmcilerle toplantı yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in her otelden yatak başı 30 TL alınması önerisini nasıl değerlendirdiği de sorulan AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, “Ben Adem Başkan’ın böyle bir açıklama yapacağına inanmıyorum. Çünkü belediyenin asli görevlerinden biri de temizliktir. Çöpü toplarken çevre temizlik vergisi adı altında çok ciddi paralar toplanıyor. Geride kalan 15 yılda bu hep böyleydi, çöp ile ilgili de herhangi bir sorun yaşanmadı” dedi. 

'KRİZ ORTAMINDA BU OLMAZ' 

Bazı restoranlardan geçmişte eğlence vergisi talep edildiğini ancak dava açılınca iptal olduğunu söyleyen Berberoğlu, "Çöp vergisini ödememek için dava açanlar kazandı. Gittiğimiz, ziyaret ettiğimiz çok sayıda esnaf ve otelciler bize sık sık bunu söylüyor, 'Adem Başkan'a söyleyin, şu kriz ortamında bizden böyle yüksek bedeller talep etmesin' diyor. Alanya Belediyesi'nin ekonomik kriz yaşanan bir süreçte vatandaşa ve müteşebbise kolaylık sağlaması gerekirken zorluk çıkarır gibi para talep etmesi doğru değil. Biz bu uygulama devam ettiği sürece bu konuyu sık sık vurgulayacağız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 09:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83