KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Alanya Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 17 Nisan 2016 Pazar günü İskele Şelale Meydanı’nda tören düzenlendi.

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
Törende, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda stant açarak binlerce kişiye pilav-kavurma ikram etti. Alemlere rahmet Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlenen organizasyonda yer almaktan gurur duyduklarını söyleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Vatandaşlarımıza bu kutsal günün anısına ikramda bulunmak istedik. Böyle bir oluşumun içinde bulunmaktan da onur duyduk” dedi.


Alanya İlçe Müftülüğü’nün organize ettiği etkinlikler gün boyu sürdü. Peygamber Efendimiz Hz Muhammet’in(SAV) yaşamından kesitler sunuldu ve ilahiler okundu.

ALTSO, Kutlu Doğum Haftası için İskele Şelale Meydanı’nda düzenlenen organizasyonda stant açarak, binlerce kişiye pilav-kavurma ikram etti. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, vatandaşlara pilav kavurma ikram ettiklerini belirterek, standı ziyaret edenlere teşekkür etti. Başkan Şahin ayrıca yönetim olarak milli ve manevi değerlere önem vermeyi ilke edindiklerini belirterek “Tüm halkımızın Kutlu Doğum Haftası’nı kutlarım. ALTSO Yönetimi olarak toplumumuzun değerlerine önem vermeyi kendimize ilke edindik. Bu anlayıştan hareketle de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında burada vatandaşlarımıza pilav kavurma ikram ettik” dedi.


Şahin, ayrıca pilav kavurma ikramı boyunca stanttan ayrılmayarak, vatandaşlarla ilgilendi. ALTSO Yönetim Kurulu da etkinlikte hazır bulunarak, ziyaretçilerle yakından ilgilendiler.

MUSİKİ KONSERİ VERİLDİ

İskele Meydanı'ndaki programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Alanya İlçe Müftülüğü Musiki Korosu tarafından TürkTasavvuf Musikisi Konseri verildi. Programın yapıldığı alanda stant açan dernekler tarafından vatandaşlara İslamiyet konulu dergi, kitap gibi ürünler de dağıtıldı.

TOPAL: “ALANYA HOŞGÖRÜ ŞEHRİDİR”

İskele Meydanı’nda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Alanya İlçe Müftüsü Mustafa Topal, 1989 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihleri arası Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in doğumu anısına Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını belirtti. İlçe Müftüsü Topal; “Peygamber Efendimizin doğumunun 1445. yılı münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası’nın 2016 yılı ana teması “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” olarak belirlenmiştir. Bu temaya bağlı olarak Alanya farklı din, dil ve kültürde insanın yaşadığı bir hoşgörü şehridir. Bu hoşgörü şehrinde barış ve huzur içinde yaşamak da bizim en büyük gayemizdir” dedi.,




TANRISEVEN: “İSLAMIN NE OLDUĞUNU ANLAMAK İSTEYEN ALANYA’YA BAKABİLİR”

İskele Meydanı’nda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları kaydetti; “Alanya’mız bugün farklı din, dil ve kültürlerin bir arada huzur ve barış içinde yaşadığı bir coğrafyadır. İslamiyet şüphesiz ki barış, huzur ve kardeşlik dinidir. Alanya, Türkiye’nin dışa açılan bir penceresi. İslam’ın ne olduğunu anlamak isteyen Alanya’ya bakabilir. Bugün Alanya’da 79 milletten insanlar huzur içinde yaşıyor.”


BAŞKAN YÜCEL VATANDAŞLARA LİMONATA İKRAM ETTİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İskele Meydanı’nda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Alanya Belediyesi’nin “İkram Çeşmesi”nin başına geçerek vatandaşlara limonata ikram etti. Başkan Yücel hem limonata dağıttı hem de vatandaşlarla sohbet etti.

İskele Meydanı’ndaki program dâhilinde Kur’an -î Kerim Tilaveti, Türk tasavvuf musikisi dinletisi, konferans, mehteran gösterisi, çocuklar için gösteriler, şiirler ve gün boyunca ücretsiz ikramlar yapıldı. Kutlu Doğum Haftası programı 20 Nisan 2016 Çarşamba günü yapılacak etkinlikler ile sona erecek.


Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 15:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83