MAHKUMLARIN ESERLERİNE SAHİP ÇIKILDI

Antalya'da düzenlenen ve Türkiye genelinde 62 ceza infaz kurumunda kalan tutuklu ve hükümlülerin sanat eserlerinin yer aldığı sergiye vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Birçok sanat eseri serginin son gününe kalmadan tükendi. Sergide en fazla ilgi takı ve süs eşyaları oldu.

MAHKUMLARIN ESERLERİNE SAHİP ÇIKILDI

 Türkiye genelinde 62 ceza infaz kurumunda kalan tutuklu ve hükümlülerin süslemeden ayakkabıya, çini seramikten zeytinyağına çeşitli ürün ve sanat eserleri sergisine Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda 7 gün boyunca ziyarete açılan sergiyi vatandaşlar ve Antalya'ya tatile gelen turistler ziyaret etti. Mahkumlar tarafından özel olarak yapılan sanat eserlerinin bir çoğu serginin son gününe kalmadan tükendi.

banner111

EN FAZLA TAKI VE SÜS EŞYALARI İLGİ GÖRDÜ

Geçen yıl 100 binin üzerinde vatandaş tarafından ziyaret edilen sergi bu yıl 130 bin üzerinde vatandaş ve turist tarafından ziyaret edildi. Türkiye'de 62 ceza infaz kurumunda kalan tutuklu ve hükümlüler tarafından yapılan özel sanat eserleri 117 reyonda alıcısının karşısına çıktı. Sergide görevli ceza infaz kurumu çalışanları, ziyaretçiler ile yakından ilgilendi. Vatandaşların en fazla ilgi gösterdiği sanat eserleri, takı ve süs eşyaları oldu. Birçok kadın ziyaretçi kendine en uygun takı ve süs eşyasını almak için sıraya girdi.

"ÇOK AZ BİR ÜRÜN İLE GERİ DÖNÜYORUZ"

Sergiye Bursa E Tipi Kapalı Cezaevindeki mahkum ve hükümlülerin eserleri ile katılan cezaevi çalışanı Seda Bilen, vatandaşların ilgisinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Sergiye 25 koli ile katıldıklarını aktaran Bilen, "Ürünlerimiz tükendi tekrar takviye yaptık. Geriye çok az bir ürün ile dönüyoruz. Vatandaşlar sergiye mahkum eserleri olduğu için çok duygusal yaklaştı. Bu ürünleri üreten mahkumların sigortaları yatıyor ve belirli bir maaş alıyorlar. Mahkumlarımız bu ürünleri üreterek, hem zaman geçirmiş oluyorlar hem de dışarı çıkınca kendilerine bir istihdam alanı buluyorlar" diye konuştu.

"YOĞUN İLGİ OLDU"

Sergiye Bolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan mahkumların ürünleri ile katılan İbrahim Karaca ise, Antalyalıların ilgisine teşekkür etti. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile karşılaştıklarını aktaran Karaca, 80-100 parça eserle katıldıkları sergide 50'den fazla parçanın satıldığını söyledi.







Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 10:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83