MİLYON DOLARLIK BELGELERDE SAHTE İMZA ŞOKU

Turizm Bakanlığı iştiraklerinden TURAŞ A.Ş’nın işlettiği Antalya Belek1, Belek2, İncekum, Sarıgerme, Boğazkent, Türkler ve Serik’teki arıtma tesisleri ile 9 adet içme suyu tesisi Antalya Belediyesi’ne devrediliyor. Milyonlarca lira geliri olan şirket’in AKP’li Antalya Belediyesi’nin kuruluşu olan ASAT’a ücretsiz devredileceği öğrenildi.

MİLYON DOLARLIK BELGELERDE SAHTE İMZA ŞOKU
Eski Turizm Bakanı Ömer Çelik’in “oluru” ile yapılan yapılan devir işleminin 6360 sayılı  On Dört Büyük İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile bazı yasalarda değişiklik yapılmasını öngören torba yasaya dayandırıldığı belirtildi.

SAHTE İMZALI OLUR

Devlet iştiraki olan TURAŞ’ın bila-ücret tesislerinin Antalya Belediyesi’ne devredilmesiyle ilgili olarak ortaya çıkan yazışmalarda eski bakan Ömer Çelik’in imzasının sahte olduğu iddia edildi. İlgili Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar imzasından sonra gelen bakan “olur”undaki imzanın sahte olduğu, grafoloji uzmanı bilirkişi Mehmet Tatlı’nın yaptığı inceleme ile ortaya çıktı. Eski Bakan Ömer Çelik’in işlemlerle ilgili olarak “Ben aylardır bakanlığa uğramıyorum. Olurumla yapılan işler arasında TURAŞ tesislerinin devri yok” dediği öğrenildi. Ömer Çelik’ten sonra göreve gelen Bakan Yalçın Topçu’nun da konuyla yakından ilgilendiği ve usülsüzlükler konusunda “sonuna kadar gidilmesi” talimatı verdiği ifade edildi.

İLGİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Eski Bakan Çelik’in imzasını taklit ettiği gerekçesiyle devir işleminde imzası bulunan bakanlık yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. TURAŞ’ın avukatı Mustafa Küçükkonyalı imzalarla ilgili yaptırdıkları bilirkişi incelemesinde sahtecilik yapıldığının ortaya çıktığını ve bunun üzerine suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Küçükkonyalı, konuyla ilgili olarak Valilik ve Kaymakamlıkları uyardıklarını fotokopi yazılarda “aslı gibidir kaşe ve imzasının bulunmadığını belirterek “Kaymakamlıklar uyarımızı dikkate almadı. TURAŞ’ın milyonlarca lira değerinde yatırımı var. Bin devlet iştiraki olan şirketin hissedarları mağdur ediliyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 17:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83