MUZ ÜRETİCİLERİ MANAVGAT’A YÖNELDİ

Manavgat'ın Alanya sınırında Alara Çayı yakınlarında bulunan mahallelerin muz yetiştiriciliği için elverişli olması üreticilerin Manavgat'a yönelmesine neden oluyor

MUZ ÜRETİCİLERİ MANAVGAT’A YÖNELDİ
Alanya ve Anamur’da tarım arazilerinin inşaata dönüşerek her geçen gün azalması, muz üreticilerini yeni araziler aramaya yöneltti. Manavgat’ın Alanya sınırında Alara Çayı yakınlarında bulunan Örenşehir, Yalçıdibi ve Boztepe mahalleleri muz üreticilerinin gözdesi haline geldi.
Manavgat’ın Alanya sınırında, Alara Çayı yakınlarında bulunan mahallelerinin muz yetiştiriciliği için elverişli olması, muz yetiştiricilerinin Manavgat’a yönelmesine neden oluyor. Bölgede 260 dekar alana modern muz seraları yapılırken, 60 dekar alanda da sera kurma çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.
Muz üreticilerinin 200 dekar alanda muz üretimi yapmak için girişimlerde bulunduğunu belirten Manavgat Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, "İlçemiz Örenşehir ve Boztepe Mahallelerinde müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından yapılmakta olan muz seraları gezilerek çalışmalar yerinde incelendi. Toprağın ve iklimin muz yetiştiriciliği için oldukça elverişli olması muz yetiştiricilerini bölgemize çekmiştir. Özellikle Alanya ve Anamur’dan birçok kişi son yıllarda İlçemizde yer kiralayarak veya satın alarak muz serası kurmuşlar ve kurmaya devam etmekteler. İlçemiz yetiştiricilerimiz arasında da muz yetiştiriciliğinin artıyor olması bizi sevindiriyor. Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından muz yetiştiricileri için ve yetiştirmek isteyenler için bir eğitim semineri düzenlenmesi planlanmaktadır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 17:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83