NEDEN TERLERİZ?

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile Medical Park Hastanesi işbirliğinde ‘Terleme ve Güncel Tedavileri’ semineri ALTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı’nın konuşmacı olarak katıldığı semineri, çok sayıda kişi takip etti.

NEDEN TERLERİZ?

 Seminerin başında terleme hakkında genel bilgiler aktaran Kargı, terlemenin vücudun bulunduğu ortamla arasındaki ısı değişimini sağlayan fizyolojik bir mekanizma olduğunu, vücudumuzdaki ter bezleri, sempatik sinir sistemi denilen irade dışı çalışan bir mekanizma tarafından kontrol edildiğini belirtti.

banner111
KARGI: “TÜM VÜCUTTA YA DA BÖLGESEL OLABİLİR”

Aşırı terlemeden den bahseden Kargı, “Aşırı terleme vücudun tamamında ya da bölgesel olabilir” dedi. Tüm vücutta görülen terlemenin hastalıkla ilişkili olmak durumunda olmadığını hatırlatan Kargı, “Bazı insanlar diğer insanlara göre daha çok terler. Fazla kilolu insanlar buna örnektir. Devamlı kullandığımız ilaçların yan etkisi olarak vücutta aşırı terlemede görülebilir'' dedi.

Aşırı terlemenin özellikle baş, boyun bölgesi, yüz, el, koltuk altı ve ayak bölgelerinde yoğunluk kazandığını belirten Kargı, bu durumun da kişilerin günlük aktivitelerini, psikolojik durumunu ve sosyal yaşantılarını etkilediğini, bu sorunu yaşayan insanların tokalaşmaktan, insanlarla tanışmaktan, kalem tutamamaktan şikâyetçi olduklarını söyledi.

KARGI: “İNSANLAR ARAŞTIRMA YAPIYOR”

İnsanların bölgesel aşırı terleme şikayetlerinden kurtulmak için araştırma yaptıklarını belirten Kargı, ''Piyasada yer alan kremler, harici ilaçlar, iontoforez yöntemi, botoks gibi tedavi yöntemleri kalıcı değildir. Kişinin günlük yaşam, mesleki aktivite, sosyal ilişkiler ve kişiliğin etkilendiği aşırı terlemenin, kalıcı ve kesin çözümünün cerrahi yöntem olduğunu bilmelidirler'' dedi.

Cerrahi yöntemin yaklaşık 35- 40 dakika sürdüğünü belirten Kargı, ''bu işlem genel anestezi altında 35- 40 dakika sürmektedir. Kapalı sistem (torakoskopi) ile ameliyat yapılmaktadır. Bir gün sonra insanlar evlerine gidip, 3-5 gün içerisinde günlük hayatlarına dönebilirler '' dedi.
Seminerin son kısmında ise soru-cevap yapıldı.

ALTSO ÜYELERİNE PROTOKOL İNDİRİMİ

ALTSO' nun uygulamakta olduğu Avantaj Kart projesi kapsamında oda üyeleri için fark ücretlerinde belirli oranlarda indirim uygulayan Medical Park ile her ay farklı konularda oda üyeleri ve halka açık sağlık günleri kapsamında bir dizi bilgilendirme seminer düzenlenmesi planlanmaktadır.




Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 12:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83