O SALDIRIYA KINAMA!

Mahmutlar AVM inşaatında meydana gelen olayları görüntülemeye çalışan gazetecilere yönelik fiziki ve sözlü saldırı ile ölüm tehditlerine ilişkin bir kınama mesajı yayınlayan AGC Yönetim Kurulu "Bu tip saldırılar gazetecileri asla yıldırmaz ve korkutmaz" dedi

O SALDIRIYA KINAMA!
Alanya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yazılı açıklamasında, Mahmutlar Alışveriş Merkezi (AVM) inşaatında yaşanan olayları görüntülemeye çalışan gazetecilere yapılan fiziki ve sözlü saldırıları kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mahmutlar AVM inşaatında yaşanan olayları görüntülemeye çalışan Alanya Televizyonu (ATV) Haber Müdürü Tolga Kaynar, AVM yöneticisi olduğu anlaşılan bir kişi tarafından fiziksel saldırıya uğramıştır. Saldırı sırasında yere düşen Kaynar'ın kamerası da zarar görmüştür. Aynı şahıs, hızını alamayarak diğer gazeteci arkadaşlarımıza da küfürler yağdırmış, ardından ölüm tehditlerinde bulunmuştur. Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, gazetecilerin en önemli görevidir. Bu olayı, halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak niteliyor, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Meslektaşlarımıza 'Geçmiş olsun' derken, bu tip fiziksel ve sözlü saldırılar ile ölüm tehditlerinin, gazetecileri asla yıldıramayacağını, korkutamayacağını tekrar hatırlatıyoruz."



ATV'DEN KINAMA MESAJI

AGC'nin kınama mesajının ardından ATV (Alanya Televizyonu) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Sipahioğlu "ATV Haber Müdürü Tolga Kaynar, görevi başında saldırıya uğramış, kamerası da saldırganlarca kırılmıştır. Saldırganlar hem bu çirkin saldırının hesabını verecek, hem de kırılan kameranın bedelini ödeyecekler. Alanya'da medya görevini yapamayacak mı? Bu saldırıların ve ölüm tehditlerinin bizi yıldıracağını asla düşünmesinler. Bu saldırı sadece ATV'ye değil, tüm Alanya ve Türk medyasına yapılmıştır. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 15:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83