Önlerindeki engelleri kaldırdılar

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nden hizmet alan ortopedik engelli bireyler ve yakınları, Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası nedeniyle farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Önlerindeki engelleri kaldırdılar
Atatürk Caddesi PTT önünden Atatürk Anıtı’na yürüyen engelli bireyler bir polis gibi davranarak, yanlış park eden araç sahiplerini uyardı, kaldırımlara ve engellilere ayrılan alanlara park eden motosiklet ve araçların üzerine broşür bıraktı.

BROŞÜRLERLE UYARDILAR 

Alanya Belediyesi’nin koordinatörlüğünde Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’ne devam eden ortopedik engelliler, her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası nedeniyle bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe akülü sandalyeleri ile katılan engelli bireylerin yanısıra, Belediye Zabıta Müdürü Hasan Akın, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, Belediye Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikologu Esra Yemez, engelli yakınları ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte, engelliler için düzenlenen kaldırımları işgal eden vatandaşlar, esnaflar, engellilere ayrılan park alanlarına park eden, motosiklet ve araç sahipleri uyarıldı. 

PTT Binası önünden başlayıp Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı önüne kadar devam eden farkındalık yürüyüşünde engelliler, yanlış park eden araç sahipleriyle zaman zaman yüz yüze de görüşerek duyarlılık istediler. Ayrıca aracının yanında olmayan sürücüler için de araba ve motosikletlerin önlerine broşür bırakarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

“AMACIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK” 

Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan ortopedik engelli Ümit Barut “Amacımız engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırarak herkes gibi tüm engellilerin de aktif yaşama katılımını sağlamak ” dedi. 

Ümit Barut, yürüyüşün amacına dikkat çektiği konuşmasında, “Kaldırımlara park edenleri uyardık, broşür dağıttık. Bu konuda vatandaşları bilgilendirerek duyarlı olmalarını istedik. Engelli bireylerin de herkes gibi aktif yaşama katılımını sağlayabilmek için destek olduk. Alanda broşür dağıtımı da yaparak esnaf ve sürücüleri bilgilendirdik. Alanya Belediyesi’ne bize sağladığı imkan ve desteklerden dolayı daima teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 15:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83