ORTA ÇAĞDAKİ ALANYA ARAŞTIRILACAK

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, kendisini ziyaret eden Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek ve Antalya İl Koordinatörü Osman Erol Saraydere'den hazırlanacak projelere destek sözü aldı.

ORTA ÇAĞDAKİ ALANYA ARAŞTIRILACAK

Merkezi Isparta’da bulunan, Antalya ve Burdur illerini de kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nda Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörlüğü yapan Alaattin Özyürek, Alanya için projeleri olduğunu ifade ederek Alanya’yı önemsediklerini vurguladı. Kaymakam Tanrıseven’e BAKA’nın 2016 yılı mali destek programı hakkında bilgi veren Koordinatör Alaattin Özyürek, 2016 yılı için ayrılan 2 milyonluk mali desteğin 3 ana başlıkta toplanan projeleri içerdiğini belirtti. Önceliğin sağlık turizmi olduğunu belirten koordinatör Saraydere, ayrıca Kaymakam Tanrıseven'in isteği üzerine sanayi üniversite işbirliğinde yapılacak olan projelere de Alanya’nın dahil edileceğini ifade etti. Koordinatör Özyürek 4-9 Şubat tarihleri arasında Arap kafilesinin Alanya’ya geleceğini ve Alanya’da gerekli işbirliği çalışmaları yapılacağını kaydetti. 

banner111
“ORTAÇAĞ’DA ALANYA” KONULU BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLANACAK

Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alattin Özyürek, Antalya Koordinatörü Osman Erol Saraydere’den bilgiler alan Kaymakam Tanrıseven, Alanya’nın ekonomisi ve nüfusu ile Türkiye’de çok önemli bir yeri olduğunu belirterek hazırlanacak projelere destek verilmesinin önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Tanrıseven “Şu anda devam eden projelerimiz var. Syedra Antik Kenti’nin turizme kazandırılması için süren çalışmalarımızın yanı sıra Syedra gibi projelendireceğimiz turizme kazandıracağımız antik kentlerimiz var'' dedi.

''AHEP'TE PROJE TOPLANTISI YAPILACAK''

Kaymakam Tanrıseven sözlerine şöyle devam etti: ''Kaymakamlığımız Proje Koordinasyon Birimi de hazırlanan projelerin içinde yer alıyor. Ayrıca Alanya Kaymakamlığı ve Baka işbirliği ile Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesinde 1 Şubat Pazartesi saat:10.00’da Baka 2016 yılı mali programları ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı yapılacak.''

Kaymakam Tanrıseven, İlçemizin tarihine ışık tutacak, Alanya’nın Ortaçağ’daki durumunu ortaya koyacak bir bilimsel araştırma projesinin de hazırlanacağını belirterek projelere destek istedi. 

Kaymakam Tanrıseven Alanya’nın büyük bir şehir olduğunu ve Baka uzmanlarından birinin sürekli Alanya’da durmasını ve şehrimize destek vermesini istediğini belirtti.

Kaymakam Tanrıseven Alanya’da bulunan 2 üniversitenin de Baka’nın desteğine ihtiyacı olduğunu belirtti. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özyürek, Antalya İl  Koordinatörü Saraydere’ye yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 16:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83