'ORTAK PAYDAMIZ ALANYA'

Alanya'nın çıkarları için siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile el ele verdiklerini söyleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Ortak paydamız Alanya. Şehrin kazanması için her türlü projeye tam destek veririz" dedi.

'ORTAK PAYDAMIZ ALANYA'

 SAADET Partisi (SP) İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği Alaiye Sohbetleri'nin son konuğu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin oldu. Sohbet programında konuşan ALTSO Başkanı Şahin, Alanya'da düzenlenen MENA Ülkeleri Zirvesi hakkında bilgiler verdi. Şahin, "Bu zirvenin 1.'si Antalya'da düzenlendi. Normalde Alanya programda dahi yoktu. Belek'te Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile toplantı yaptılar. Alanya'ya gelmeleri için rica ettik. Bunların çoğu tur operatörü. Aralarında büyükelçiler ve üst düzey bürokratlar da var. Gelenler de Alanya'yı çok beğenmiş. Alanya Kalesi'ni ve Adin Otel'i ziyaret ettiler. Özellikle burada alternatif turizm olduğunu görsünler istedik. Katılımcılara Alanya ile ilgili bir sunum yaptık. Alanya'nın ticareti, coğrafi ve ekonomik durumuyla ilgili bilgi verdik, hayretler içinde kaldılar. Meğer Alanya'yı tanımıyorlarmış. Eğer sadece Belek'te kalmış olsalardı, Antalya Havalimanı ile Belek'in arasını tanımış olacaklardı. Alanya'ya gelmekle hem buranın doğal, hem de kültürel güzelliklerini görmüş oldular" dedi. 

banner111
'ALANYA'NIN YILDIZI PARLAYACAK' 

Gelenlerin çoğunluğunun Müslüman olduğunu söyleyen Şahin, "Genelde alternatif turizme daha sıcaklar. Maddi durumu iyi insanlar. Buradaki inşaatların metrekaresinin ne kadara satıldığını anlattık. Gayrimenkulün ucuz olduğunu, Alanya'nın yıldızının gelecekte parlayacağını anlattık. Ben gelişmelere pozitif bakıyorum. Başta golf sahaları olmak üzere spor ve sağlık turizmine biraz daha önem vermeliyiz. Alanya'ya her yıl 4 milyon civarında turist geliyor. Bu da, Antalya'ya gelen turistin 3'te 1'i, Türkiye'ye gelen turistin 6'da 1'i Alanya'ya geliyor anlamını taşır. Her zaman dediğimiz gibi, insanın kalitesizi olmaz ama ekonomisi iyi olan turist olur. Bu turistleri de Alanya'ya çekebilmemiz için ulaşım şartlarını iyileştirmemiz lazım. Havalimanı yüzde 100 istediğimiz seviyeye gelmedi ama iyileştirildi. Gerek terminal binasıyla, gerek pistinin uzamasıyla şu an iyi konumda. 2 bin 500 metrelik pistiyle A321 Airbus'lar     Gazipaşa'ya inebiliyor. Apron da genişledi. Eskiden bir uçak park edebilirken, şimdi aynı anda 6 uçak park edebiliyor. Yavaş yavaş istediğimiz seviyeye geliyor" diye konuştu. 

'SAĞLIK VE SPOR TURİZMİ ÖNEMLİ' 

Şahin, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Sadece ulaşım yetmez. Bunun yanında golf merkezlerinin bir an önce harekete geçmesi lazım. Alanya'da 6 golf alanı belirlenmişti. Bu alanlardan birisi Emişbeleni'ndeydi. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, ihalesinin en kısa sürede yapılacağının müjdesini verdi. Golf turizmine ekonomisi iyi olan turist geliyor. Bu da çok önemli. Sağlık turizmine gelen turist golf için gelen turistten 6-7 kat fazla harcıyormuş. Alanya'nın iklimi güzel. Allah bize yalancı cenneti bahşetmiş. Alanya'da 12 saat spor yapabilirsiniz. Bu da tabi ki tanıtımla oluyor. Ortak paydamız Alanya. Nerede doğarsak doğalım, nerede büyürsek büyüyelim, önemli olan yaşadığımız yerin ivme kazanması. Ortak paydamız Alanya. Burada ticareti geliştirmemiz lazım. ALTSO bu konuda rol model oldu. Üyelerimizle kahvaltı programlarını Türkiye'de ilk biz başlattık. Şimdi bunu çok sayıda oda yapıyor. Üyelerimizle direkt bu programlarda bütünleşiyoruz. Seçim zamanı üyelerimiz, 'ALTSO bizi seçimden seçime hatırlıyor' diye serzenişte bulunuyordu. Biz bunu aşmak için kahvaltı programları yaptık ve üyelerimizin hepsine artık tek tek ulaşıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 10:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83