Otellere yeni vergi geliyor

TBMM’ye sunulacak vergi düzenlemesiyle, iki yeni verginin getirileceği belirtiliyor. ‘Dijital Hizmet Vergisi’ ve ‘Değerli Konut Vergisi’ adı altında getirilecek vergilerle konaklama tesisleri de yeni bir vergiye bağlanacak.

Otellere yeni vergi geliyor
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın kurulması sonrası sektöre getirilen ‘Ajans Payı’ vergisine, bir vergi daha ekleniyor. ‘Dijital Hizmet Vergisi’ ve ‘Değerli Konut Vergisi’ adı altında getirilecek vergilerle konaklama tesisleri de yeni bir vergiye bağlanacak.

Konaklama vergisi geliyor

Getirilecek yeni vergiyle otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart, misafirhane ve kamping gibi konaklama tesislerinde verilen hizmetlerine Konaklama Vergisi getiriliyor. Konaklama Vergisinin mükellefi konaklama hizmetlerini sunanlar olacak. Kamu misafirhanelerinde verilen hizmetler, öğrenci yurtları ve kamplarında verilen hizmetler, diplomatik temsilciler, konsoloslar ile uluslararası kuruluşların mensuplarına verilen hizmetler vergi istisnası kapsamında yer alacak.

'Değerli konut' vergisi

Değerli Konut Vergisi, taslakta yer alan yeni vergi kalemlerinden biri. Değeri yüksek meskenlerden yeni bir vergi alınması için Değerli Konut Vergisi getiriliyor. Değerli Konut Vergisi uygulamasının 2020 yılının Şubat ayında verilecek beyanlarla başlaması ve verginin Şubat ile Ağustos aylarında iki eşit taksitle ödenmesi düzenlendi.








Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019, 13:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83