Recep Çalış'tan Başkan Böcek'e çağrı

Taksimetre zammı konusunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e çağrıda bulunan Oda Başkanı Recep Çalış, "Artan maliyetler karşısında esnafımın dayanacak gücü kalmadı. Artık sesimizi duymanızı. artan maliyetler karşısında esnafımızı ezilmekten kurtulacak bir tarife uygulamanızı istiyoruz" dedi

Recep Çalış'tan Başkan Böcek'e çağrı

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, taksimetre konusunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve UKOME Genel Kurulu'na çağrıda bulundu. Çalış yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Gündemimiz son günlerde ve son bir yıldır da mücadelesini verdiğimiz taksimetre meselesi. Özellikle taksicilerimizi çok yakından ilgilendiren bir durum. 2021 yılının başından buyana taksimetre konusunda bir mücadelemiz var. Tabiki istediğimiz sonuçları elde edemedik, verilen sonuçlardar hiç bir zaman da memnun olmadık. Memnun olmadığımızı da zaman zaman sosyal medya üzerinden gerekse medya aracılığıyla bunu dile getirdik. Geçen hafta Perşembe günü akşam Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde, yılbaşından sonra ciddi bir iyileştirme yapılacağı sözüne binaen bir görüşme yaptık. Dün Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi'ne taksimetre konusunda bir resmi başvurumuz oldu. 

banner111

2021 yılı Aralık ayından itibaren akaryakıta yüzde 36, sigortaya yüzde 54, Bağ Kur primine yüzde 36, yedek parçaya yüzde 96 ve lastiğe yüzde 46 oranında zam geldi. Bu artan maliyet maliyet artışlarından tüm esnaflarımız bir eziklik yaşıyor. Bu artan maliyetlerin altında ezilmekten kurtulmak istiyoruz. Tabiki burada son sözü de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek ve UKOME Genel Kurulu taksimetre zammı konusunda soz sözü söyleyecek. Biz artan maliyetler karşısında talebimizi dile getirdiğimizde şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor; açılışın 12 TL, kilometre 12 TL olması yönünde. Ayrıca daha önce alınan zamlarda tarifelerde Antalya İlimizde ve ilçelerimizde yeni bir uygulama indi bindi yönünde. Biz fiyatları uygun bulmayıp uygulamadığımız için Antalya merkezde uygulamaya geçmesine rağmen ilçelerimizde indi bindi ücreti hayata geçmemişti. İndi bindi ücreti de  kilometreye kadar indi bindi ücreti için 27 TL'ye kadar bir talebimiz var. Ümit ederiz ki, Sayın Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, sesimizi duyar. Ayrıca yazılı olarak talebimizi UKOME'ye bildirdik. Ben tüm esnafım adına Sayın Belediye Başkanımızdan esnafımızın yüzünü güldürecek bir fiyat tarifesini esnafımıza sunmasını arzu ederim. İnşallah bu konuyu değerlendirecektir. Başkanımız da ulaşım sektörünün içinden gelmektedir. Bizim de artan maliyetler karşısıda dayanacak gücümüz kalmadı. Günlük 2-3 tane işe giden esnafımız kazandığı para ile anca akaryakıt alıyor, belki de cebinden para verip, akaryakıtını öyle alıyor."

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2022, 15:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83