Referanduma katılım oldukça yoğun

Anayasa Değişikliği Referandumu'na ilişkin Antalya’da oy verme işlemi başladı. Turizm kenti Antalya’da katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Referanduma katılım oldukça yoğun
Anayasa değişikliği için oy verme işlemi tüm yurtta olduğu gibi Antalya’da da başladı. Kimliklerini görevlilere ibraz eden vatandaşlar, oy pusulası, zarf ve mührünü alarak kabinin yolunu tuttu. Tek başına oy pusulasını zarfa koyan seçmenler daha sonra zarfı mühürlü şeffaf sandığa bıraktı. Oylamaya sabahın erken saatleri olmasına rağmen katılımın yoğun olduğu görüldü. Kadın-erkek, yaşlı-genç, sandıklar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı yaşlıların tekerlekli sandalye ve bastonlarıyla oylamaya katıldığı gözlendi. Antalya’da 1 milyon 636 bin 742 seçmen, halk oylaması için 4 bin 508 sandıkta oylarını kullanacak. Sabah 08.00’de başlayan oylamada 10 bin sandık görevlisi, 60 bine yakın güvenlik gücü görev yapıyor. 2010 yılındaki halk oylamasında 1 milyon 46 bin 905 kişi ile katılım oranı yüzde 77 olmuştu.

Sabahın erken saatlerinde oyunu kullananlardan Güldan Şentürk her seçim döneminde çocuk gibi heyecanlı şekilde sandığa gittiğini söyledi. Referandumun Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Şentürk, “Çocuklarımızın ve büyüklerimizin geleceğini düşünerek oyumu kullandım. Şu an katılım güzel. İlgi büyük olacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2017, 11:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83