'RUS KARDEŞLERİMİZLE AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK'

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti. Rus vatandaşların tüm ülkede olduğu gibi Alanya’da da çok mutlu olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “İnşallah en kısa sürede her şey normale döner” dedi.

'RUS KARDEŞLERİMİZLE AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK'

 Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela’nın ALTSO’yu ziyaretinde konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, tüm ülkede olduğu gibi Alanya’da yaşayan Rus kökenli vatandaşların hiçbir sıkıntı çekmediklerini söyledi. Tarihsel bir bağ ile birbirine sımsıkı bağlı Rus ve Türk halkının yaşanan gerginlik nedeniyle üzüntülü olduğunu belirten ALTSO Başkanı,” Devletleri yönetenlerin halklarının birlik ve dostluk mesajını iyi algılaması ve buna göre kararlar vermesini bekliyoruz.Bizim ayrımız gayrımız yok. Burada en büyük şansımız doğal olarak Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’dur. Sayın bakanımız hem bölgemizin bu gergin siyasetin ne şekilde etkileneceğini hem de ülke menfaatlerini çok iyi bildiğinden kuşkumuz yok. Umarız aklı selim kazanır ve ilişkilerimiz en kısa sürede normale döner” dedi.

banner111
Başkan Şahin, “Alanya’mızda yaşayan Rus kökenli vatandaşlarımız çok mutlu. Biz de zaten onlarla entegrasyonu yıllar önce sağlamıştık, bizde onlardan çok memnunuz. 2014 yılında kadar Alanya’da gayrimenkul edinen Rusya Federasyonu vatandaşı 5 bin 780 kişi. Ayrıca bine yakın yabancı ortaklı odamıza üye şirket varken bunların 187 tanesi de Rus ortaklı şirket. Umarım bir an önce sorun çözülür. En kısa sürede geliş-gidişler ve turizmle, gıdayla, gayrimenkulle ilgili ambargolar kalkar ve her şey normalleşir diye düşünüyorum” diye konuştu. 

Son günlerde üzücü haberlerle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela ise, Rusya ile Türkiye’nin iki dost ülke olduğunu söyledi. Anzhela, “Önümüzdeki günlerde güzel bir şekilde sorunlar çözülecektir. Alanya’da yerleşik olarak yaşayan Rus vatandaşları, çok rahat bir şekilde zamanlarını geçiriyorlar, bir tedirginlik yok. Evlerimizi satıp, Alanya’dan gidelim diye asla bir düşünceleri yok. Yani kimse bir şey satmıyor, gayet rahat bir şekilde yaşamlarına devam ediyorlar. Bu sorunların hepsi düzelecektir, biz buna inanıyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 10:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83