Şahin'den yerel yönetime çağrı

Şahin'den yerel yönetime çağrı
Koronavirüs sürecinde esnafın çek ve kiralarını ödeyemediğini belirten ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Yerel yönetimlere çağrıda bulunuyorum. Çöp, işgaliye, emlak vergisinde yardımcı olmaları gerekiyor. Destek olacaklarına da inanıyorum" dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) Mart, Nisan, Mayıs aylarını da kapsayan Haziran ayı olağan meclis toplantısı ile Müşterek Komiteler toplantısı gerçekleştirildi. ALTSO Konferans Salonu'nda düzenlenen ve üyelerin katıldığı toplantıya odanın meclis başkanı Metin Atalay başkanlık etti. Toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Covid 19, 2 Mart tarihinde DSÖ tarafından çok yüksek seviyesine çıkarıldı. TOBB'un aldığı karar nedeniyle meclis ve komite toplantılarını gerçekleştiremedik. Meclis toplantısını yapmadık diye biz odamızdan uzak kalmadık. Resmi kurumlarla aranızda hep köprü olduk" dedi.

'SALGINDA ALANYA SONDA'
Korona virüs sürecinde 25 Şubat-30 Haziran arasında ALTSO'nun yaptığı çalışmaları anlatan slayt gösterisinin ardından konuşan Şahin, "Korona virüs sürecinde bizi en çok sevindiren 32 bin yabancının ikamet alması. Koronavirüste biz birinci çıkarız diyorduk ama Alanya ve Antalya sonuncu çıktı. Antalya'da yetkililer tedbirleri en üst seviyede alındı" diye konuştu.

'BANKALAR İYİ GÜN DOSTU ÇIKTI'
Finansmana erişimi kolaylaştırmak amacıyla odamızda önce oda başkanları ile toplandıklarını aktaran Şahin, "Bankalar finansmana erişimi sağlamak amacıyla SGK ve vergi borcu yoktur yazısı istiyordu. Mücbir sebep kapsamında bölgemizin genişletilmesi taleplerimiz oldu. Geçen yıl 140 bin SGK'lı çalışırken, bu dönem bu sayı 60 bine düşmüş. Yani 80 bin kişi azalmış. Bunlar aileleriyle 3 kişi olsa 240 bin eder. Ticaret odası sadece zenginlerin değil. TOBB Başkanı ve girişimlerimiz sonucu 25 bin TL can suyu kredisi çıkardık. Üzülerek söylüyorum, bankalar iyi gün dostu çıktılar. TOBB Başkanımız yine elini taşın altına koydu. 50 bin TL kredi çıkarttırdı. Üyelerimizle toplantılar yaptık. 4 konferans salonumuz olsa üyelerimiz sığmazdı. O kadar dertlilerdi. En çok dertlendiği konu çekler ve krediydi. Bu konuda çağrıda bulunduk. Ortaklarımın da görüşünü alarak kiracılarıma yüzde 50 indirim yaptım. Bizim oda olarak kiracılara indirim yapma yetkimiz yok. Esnafın bu dönemde derdi evine ekmek götürebilmekti. Rusya Büyükelçisi açıklama yaptı. Türkiye'yi güvenli ülke ilan etti. Alanya'da bakanlar ve yerleşik yabancılarla toplantı yapmaya karar verdik. Bunu en yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Burada yerleşik yabancılarla, 'Alanya'da korona virüs yok. Alanya güvenli bir yer. Hepinizi bekliyoruz' mesajı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

KONAKLI'YA NOTERİ, ALANYA'YA AKDAĞ'I KAZANDIRACAĞIZ'
Seçim öncesi taahhütleri olduğunu hatırlatan Şahin, "Noterimizi getirdik. Mahmutlar'a 6. Noteri getirdik. Temmuzda açılıyor. Nasıl Akdağ'ı tozlu raflardan indirdik, bunun yazılarını takip ettik. İnşallah birlik beraberlik içinde Alanya'ya Akdağ'ı kazandıracağız. Şimdi inşallah Konaklı'ya da noteri kazandıracağız" dedi.

'HER ZAMAN SÖZÜMÜZÜN ERİ OLDUK'
Kongre merkezi konusunda da açıklamalarda bulunan Şahin, "Konaklı'ya Yabancı Diller Okulu sözümüz vardı. Yabancı Diller Okulu ile Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazandıracağız. Bunu Alanya dayanışmasıyla yapacağız. Konaklı'ya 1300 öğrenci ile başlayacağız. Biz her zaman sözümüzün eri olduk" diye konuştu.

YEREL YÖNETİME ÇAĞRI
Toptancı Hal konusunda süreci hızlandırdıklarını söyleyen Şahin, “Hallerin birleşmesi gerekiyordu. Çiftçimiz ürünü daha farklı fiyata satma imkanı bulacak. Amacımız her zaman koordinasyonlu, uzlaşıcı birlik beraberlik içinde Alanya'ya hizmet etmek. Yerel yönetimlere çağrıda bulunuyorum. Çöp, işgaliye, emlak vergisinde yardımcı olmaları gerekiyor. Destek olacaklarına da inanıyorum. O dükkanlar açık olsa 240 bin kişi evine ekmek götürmekte zorlanır mıydı? İnşallah sizlerin desteği ile bunları gündeme getireceğiz" ifadelerini kullandı.

'HİLTON DÜZEYİNDE OTEL KAZANDIRACAĞIZ'
Alanya'ya mutlaka bir marka otel kazandıracaklarını kaydeden Şahin, "Hilton Otel'in genel müdürü ile görüştük. Kıyıda yol varsa Hilton Otel olur dedi. Alanyamıza inşallah Hilton ve onun düzeyinde otelleri getirmeye çalışacağız. Yat limanının değişimi de en az marka otel kadar önemli" dedi.

'ÜYENİN PARASI KORUNDU'
Yönetim kurulu faaliyetlerinin ibra edilerek kabul edilmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde konuşan Atalay, "Bu süreçte gelir 23,46, gider 26,77. Esnafın kepenk açamadığı bu süreçte odamız üyemizin parasını iyi korumuş. Normalde kasamızda giderler aşağıya doğru gidiyor. Çalışanların maaşları ödeniyor. Gelirlerde çok yükselme yok. Üyelerimizi bu konuda çok zorlamak istemiyoruz. Bu konuda yönetime teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Kimsenin söz almadığı dilek ve temenniler bölümünün ardından toplantı sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2020, 18:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83