Şahin'nden 1 Mayıs’ta kadın emekçilere ziyaret

Şahin'nden 1 Mayıs’ta kadın emekçilere ziyaret

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin, ekibiyle birlikte bahçede portakal toplayan kadın emekçileri ziyaret ederek sofralarına konuk oldu.

Alanya Belediye Başkan Adayı ve Litvanya Fahri Konsolosu Mehmet Şahin, bahçelerde günlük yevmiye karşılığında portakal toplayan kadın tarım işçilerini ziyaret ederek tüm tarım emekçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Ziyaret ettiği kadın tarım işçilerinin sorunlarını dinleyen Şahin, onlara çeşitli hediyeler de verdi. Bulunduğu tüm görevlerde çalışanların haklarının korunması için her türlü gayreti gösterdiğini anımsatan Şahin, “Emek ve alın teriyle ülkemizin ve Alanya’mızın büyümesinde ve kalkınmasında rol üstlenen, el ele verip geleceği inşa eden tüm tarım emekçisi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarım” dedi

Ziyaret sırasında tarım sektörünün Alanya ekonomisi için taşıdığı önemi de vurgulayan Şahin, “Alanya’mız bir turizm şehri olduğu kadar, bir tarım merkezi. Yaşadığımız son küresel salgın,bizlere bir kez daha tarım sektörünün ne kadar vazgeçilmez,stratejik bir sektör olduğunun bir kez daha anlaşılmasını sağladı. Tarım sektörünü korumalı, daha cazip, rekabetçi ve özellikle gençler için cazip hale getirmeliyiz. Bu anlamda Alanya tarımında emeği oransal anlamda fazla olan kadın emekçilerimiz tarım sektörünün olmazsa olmazıdır. Onlara hak ettikleri değeri vermeliyiz. Her zaman bunun gayreti içinde oldum” dedi.

banner111

Tarım sektörünün güçlenmesi için daha rekabetçi olması, üretilen ürünlerin katma değerinin arttırılması gerektiğini vurgulayan Şahin, “ALTSO Başkanı olduğum dönemde bu amaçla Alanya’mızın muzunu,yeni dünyasını,avokadosunu ve keçiboynuzunu (harnub)tescil ettirdim. Böylelikle çiftçimiz ve tarım emekçimiz daha çok kazanıyor” diye konuştu. Bahçelerde yevmiye usulü portakal toplayan kadın emekçiler ise bu anlamlı günde kendilerini ziyaret eden Şahin'e ve ekibine teşekkür ettiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83