Alanya’da hangi partiden hangi isim ilçeyi temsil edecek?

Alanya’da hangi partiden hangi isim ilçeyi temsil edecek?

14 Mayıs 2023 seçimlerine 12 gün kala cumhurbaşkanı ve milletvekili adayları çalışmalarına hız verdi. Antalya’dan milletvekili çıkarabilecek partilerin listesinde Alanya’dan 3 aday da 7’nci sırada bulunuyor. 17 Antalya milletvekili arasında Bakan Çavuşoğlu dışında hangi partiden hangi ismin Alanya’yı temsil edeceği merakla bekleniyor.  

banner111

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’ne 12 gün kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer adaylar Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Sinan Oğan mitinglerle halka seslenirken milletvekili adayları da ziyaretlerine devam ediyor. 
ANTALYA’DA DAĞILIM NASIL OLACAK? 
2018 genel seçimlerinde AK Parti 6, CHP 5, İYİ Parti 3, MHP 1 ve HDP’nin 1 milletvekili çıkardığı Antalya’da 14 Mayıs 2023’teki seçimlerde milletvekili dağılımının nasıl olacağı merakla bekleniyor. 17 milletvekilinin yine aynı partiler arasında paylaşılacağı düşünülürken dağılımın yanı sıra hangi partinin Alanya adayının seçileceği de merak ediliyor. 
ALANYA’DAN HANGİ İSİM GİDECEK?
AK Parti’den liste başı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun seçilmesi garantiyken Kuddusi Müftüoğlu 7’nci sırada bulunuyor. CHP’den Murat Özçelik ve MHP’den Oğuzhan Çelik de partilerinin listesinde 7’nci sırada yer alıyor. İYİ Parti’nin listesinde ise Alanya’dan aday bulunmuyor. Önceki seçimlerdeki oy dağılımı dikkate alındığında Çavuşoğlu dışında sadece bir partiden seçilebilecek bir Alanya adayı daha olacak. Hangi ismin Ankara’da Alanya’yı temsil edeceği sorusu 12 gün sonra cevap bulacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83