Galip Dere Halk Plajında çöp kategorize çalışması yapıldı

Galip Dere Halk Plajında çöp kategorize çalışması yapıldı

Alanya Belediyesi, Galip Dere Halk Plajı’nda yılda 4 kez, 4 mevsimi temsilen; aynı koordinat aralıklarında yapılan izleme ve temizlik çalışması gerçekleştirildi. Farkındalık etkinliğine Sahil Güvenlik Komutanlığı personelleri ve öğrenciler de katıldı.


Deniz çöpü izleme ve deniz çöpü sorunuyla mücadele etmeyi amaçlayan Avrupa Çevre Ajansı’nın Avrupa Deniz Çöpleri İzleme Programı kapsamında yılda 4 kez yapılan etkinliklerden bir tanesi daha Alanya Galip Dere Halk Plajı’nda gerçekleştirildi. Deniz çöpü konusunda yerel düzeyde daha fazla farkındalık yaratarak vatandaşların ilgili verileri öğrenme konusunda güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikte atıklar; plastik, ahşap, metal malzeme diye toplandı ve sınıflandırıldı. 4 mevsimi temsilen yılda 4 kez yapılan etkinliğin ardından kıyılarda hangi atıkların ne kadar oluştuğuna bakılacak.

banner111

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanları ile gerçekleştirilen farkındalık çalışmasına Sahil Güvenlik Komutanlığı personelleri ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın koordinatörlüğündeki eko okul programı kapsamında olan Hacıkadiroğlu Ortaokulu öğrencileri de katıldı. Etkinlik sayesinde minik öğrencilere de çevre bilinci ve sahil temizliği konusunda bilgiler verildi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlikte belediye personelleri, öğrenciler ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelleri çöpleri ayrıştırarak topladılar ve oyunlar oynadılar.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa etkinlikle ilgili, “Deniz kıyısında toplanacak atıkların sınıflandırılması yapılarak bu çalışmalar ile farkındalık oluşturup, sürdürülebilir çevre ve deniz ortamı yaratması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Etkinliğimize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yıl içerisinde belli aralıklarla aynı çalışma tekrarlanacak ve çok değerli verileri elde etmiş olacağız.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83