Santralin adı Alanya RES olacak

Enyat Enerji Yatırımları ve Elektrik Üretim Ticaret AŞ.'nin Antalya bölgesinde kuracağı rüzgar enerjisi santralinin adı Alanya RES olacak.

Santralin adı Alanya RES olacak
Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin ilk gününde, 100 megavatlık Antalya bölgesinde, en düşük teklifi veren firmalardan Enyat Enerji Yatırımları ve Elektrik Üretim Ticaret AŞ'ye 50, Akhisar Enerji AŞ'ye 30 ve Dere Enerji AŞ'ye ise iki ayrı proje için toplam 20 megavatlık kapasite tahsis edildi. Ayrıca santralllerin isimleri de belirlendi.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Mustafa İzgeç'in komisyon başkanlığını yaptığı ihalede, Antalya bölgesi için teklif dosyaları açıldı. Söz konusu bölge için verilecek 100 megavatlık ön lisans için 14 firmanın teklif dosyaları incelendi.

SANTRALİN ADI: ALANYA RES

Antalya bölgesinde kilovatsaat başına -1,18 dolar/cent teklif veren Enyat Enerji Yatırımları ve Elektrik Üretim Ticaret AŞ'ye 50 megavatlık kapasite tahsisi uygun bulundu. Şirketin bölgede kuracağı santralin adı Alanya RES olacak.

TOPLAM 3 SANTRAL OLACAK

Söz konusu bölgede, Dere Enerji AŞ, D3 RES projesi için kilovatsaat başına -0,57 dolar/cent, D1 RES projesi için ise kilovatsaat başına -0,48 dolar/cent teklif verdi. Bu iki proje için şirkete 10'ar megavat halinde toplam 20 megavaltık kapasite tahsis edildi.

Yarışmada, kilovatsaat başına -0,52 dolar/cent teklif veren Akhisar Enerji AŞ'ye ise 30 megavatlık kapasite verildi. Şirketin bu bölgede kuracağı santralin adı, Dökükdağı RES olacak.

Böylece, Antalya bölgesi için 3 şirkete toplamda 100 megavatlık kapasite tahsis edilmiş oldu.

101 ŞİRKETTEN BAŞVURU ALINDI

Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinde bugün toplamda 430 megavatlık ön lisans verilecek 8 bölge için teklifler alınıyor. Bugün gerçekleşecek ihaleler için 101 şirketin başvurusu alındı.

Rüzgarda 21-23 Haziran'da tamamlanan ön lisans ihaleleriyle toplamda 11 bölge için 710 megavatlık ön lisans verilmişti. 25-29 Aralık'ta tamamlanacak ön lisans ihaleleriyle de toplam 32 bölge için 2 bin 130 megavatlık ön lisans daha verilecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 12:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83