İşgücü maliyeti en düşük olan sektör turizm

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2016 yılına ilişkin işgücü maliyet istatistiklerini açıkaldı. Açıklanan verilere göre, en düşük işgücü maliyeti ve brüt ücret konaklama ve yiyecek hizmeti, en yüksek işgücü maliyeti ve brüt ücret ise finans ve sigortacılık sektöründe.

İşgücü maliyeti en düşük olan sektör turizm
Türkiye'de istihdam edilenlerin işverene toplam maliyetini ve bu maliyet unsurlarının toplam içindeki dağılımını ortaya koymak amacıyla dört yılda bir uygulanan İşgücü Maliyeti Araştırması sonuçlarına göre 2016 yılında aylık  ortalama  işgücü  maliyeti 3 991 TL olarak  gerçekleşti. Bu  değer 2012 yılında 2 680 TL idi.

EN YÜKSEK 'MALİYET' FİNANS VE SİGORTACILIKTA

Finans ve sigorta faaliyetleri sektörü, 8 bin 5 TL ile aylık ortalama işgücü maliyetinin en yüksek olduğu sektör oldu. Bu sektörü, 7 bin 538 TL ile bilgi ve iletişim ve 6 bin 87 TL ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörleri izledi. 

EN DÜŞÜK BRÜT ÜCRET VE EN DÜŞÜK İŞGÜCÜ MALİYETİ KONAKLAMA VE YİYECEK HİZMETLERİNDE

Konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri sektörü ise  2 bin 963 TL  ile  aylık  ortalama işgücü  maliyetinin en  düşük olduğu sektör  oldu. Bu sektörü 2 bin 992 TL ile inşaat ve 3 bin 283 TL ile idari ve destek hizmet faaliyetleri sektörleri takip etti. Konaklama ve yiyecek sektöründeki aylık brüt ücret ise 2 bin 353 TL olarak istatistiklere geçti.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 14:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83