Sapadere'de şok iddia! Yangından sonra hatlar değiştirildi

Sapadere yangını ile ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi. Vatandaşlar yangından sonra AEDAŞ yetkililerinin gelip hat ve direkleri yenilediklerini iddia ettiler.

Sapadere'de şok iddia! Yangından sonra hatlar değiştirildi
Geçtiğimiz günlerde Sapadere'de çıkan yangında binlerce dönüm arazi, tarım alanı ve onlarca ev yanarak kül olmuş, yangın 2 gün boyunca kontrol altına alınamamıştı. Yangın söndü ama yangının çıkış nedeni ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. 

Vatandaşlar yangının çıkış sebebi olarak AEDAŞ'a ait elektrik direkleri ve hatları gösterirken, AEDAŞ yangında hiç bir kusurlarının olmadığını iddia etmişti. Konuyla ilgili kurulan heyet çalışmalarını sürdürürken, Sapadere halkı tarafından bir iddia daha ortaya atıldı. Vatandaşlar yangından sonra AEDAŞ yetkililerinin gelerek elektrik direği ve hatlarının yenilendiğini, bu yolla delillerin yol edildiğini söylediler. 

Alanya Adres'e konuşan vatandaşlar, "Burada bir arıza bildirdiğimizde zaten geç müdahale ediliyor. En basit yolu köylünün elektiriğini kesip ne zaman isterlerse o zaman gelip yapan bir şirket. 1986 yılında yapılan hatlar direkler aynen duruyor. Burada ne bakım yapıldı, ne de direk değişti. Bu köylü herşeyi görüyor. Kimse telden çıkmadı yangın falan demesin. Suçu köylüye yüklemeye çalışmasın." dediler.

AEDAŞ'ın delileri yok ettiğini iddia eden vatandaşlar, "Burada 1 Temmuz 2017 tarihinde şirkete ait 6 adet arabayla acele olarak yanan direk değişti, teller hemen gerdirildi. Yani delil karartma işlemi yapıldı yangının başladığı bölgede. Bunuda burda herkes biliyor." diye kouştular.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 09:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83