Siber saldırı açıklandı! Whatsapp, Instagram ve Facebook çöktü mü?

Dün akşam saatlerinde Facebook ailesine ait olan Facebook, Instagram ve Whatsapp'a uzun süreli erişim sorunu yaşandı. Facebook kullanıcıları en büyük erişim sorununu yaşarken, Whatsapp uygulamasında kısa süreli medya gönderme sorunu yaşandı. Kullanıcılar "Whatsapp fotoğraflar gitmiyor" ve "Instagram paylaşım yapmıyor" sözleri ile Twitter'da paylaşımlarında bulunurken, sorunun çözümü için "Whatsapp'ta fotoğraflar neden gitmiyor?" sorusunun yanıtı günün en çok araştırılan sorusu oldu.

Siber saldırı açıklandı! Whatsapp, Instagram ve Facebook çöktü mü?

Dün akşam saatlerinden itibaren Facebook'un ana ürünü, Messenger hizmeti, resim paylaşım sitesi Instagram ve mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın erişiminde sorun yaşandığı görüldü. Sosyal medya hesaplarına ulaşamayan insanlar, "Facebook ve Instagram çöktü mü" sorusuna cevap ararken kesinti nedeniyle ilgili şirketten resmi bir açıklama yapılmadı. Şirket mühendislerinin sorunu çözmek için çalıştığı duyurulmuştu.

PEKİ, BU ERİŞİM SORUNU NE ANLAMA GELİYOR?

Dünyaca ünlü fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram'da kullanıcıların erişim sıkıntısı ve profillerinde akış yenilenemediği belirtildi. Facebook'ta da erişim sıkıntısı yaşandığı, kullanıcıların fotoğraf yükleme ve paylaşım sorunuyla karşı karşıya kaldığı görüldü.

Öte yandan, 22.00'dan itibaren de Whatsapp'ta erişim sorunu ortaya çıktı. Whatsapp'ta Türkiye'de dosya paylaşımında sorun yaşanırken, Güney Amerika ve Kuzey Avrupa'da ise erişim sorunu yaşandığı belirtildi.

banner111

Facebook Inc dün yaptığı açıklamada, dünyadaki bazı kullanıcıların yaygın kullanılan Instagram, Whatsapp ve Facebook uygulamalarına erişmekte zorlandığını ve şirketin yakın geçmişte uğradığı en uzun kesintilerden biri olduğunu söyledi.

DownDetector'ın canlı kesinti haritası https://downdetector.com/status/facebook/map'a göre, ABD'nin, Japonya'nın bazı bölgelerinde ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde sosyal medya kullanıcıları kesintiden etkilendi.

Twitter'a ulaşan uzmanlar, kullanıcıları 10 saatten fazla süredir etkileyen sorunu en kısa sürede çözmek için yetkililerin çalıştığını ve konunun DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını açıkladı.

Marka pazarlamacıları dahil olmak üzere Facebook kullanıcıları, Twitter'da #facebookdown etiketiyle öfkelerini dile getirdiler.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2019, 09:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83