Takavut'tan Çanakkale vurgusu

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Takavut'tan Çanakkale vurgusu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut Çanakkale Zaferi ile ilgili mesajında şu sözlere yer verdi:

Çanakkale Zaferi, bir milletin bağımsızlık mücadelesinin 102 yıllık tarihidir. 102 yıl önce bugün, "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyen muzaffer Komutan Mustafa Kemal ve binlerce isimsiz kahraman, "Çanakkale’yi Geçilmez” kılarak Türk bağımsızlık savaşının temellerini metre kareye tam 6 bin merminin düştüğü, bir toplumun millet dönüştüğü Çanakkale’nin sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atmıştır.
 Bilinmelidir ki bu devlet, Malazgirt’te başlayan, Miryokefalon’da adı konan, Çanakkale’de kıyama duran, Sakarya’da destanlaşan bir mücadele ile vatanı için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen aziz şehitlerimizin, imkânsızı başaran Seyit Ali Onbaşıların, yüz binlerce şehidin kanı karşılığında, sonsuza dek elde ettiği kutsal vatan toprakları üzerinde kurulmuştur. Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu vatanın adı da Türkiye’dir. 
Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. 
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıl dönümünde; "Çanakkale Geçilmez" sözünü tarihe kazıyan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları asil kanlarıyla sulayarak sonsuzluğa ulaşan aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 18:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83