TÜKENMİŞLİK SENDROMU NASIL OLUR?

ALTSO Akademi’nin 2015 yılı ikinci dönem kişisel gelişim seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 14 Kasım 2015 Cumartesi günü ‘Tükenmişlik Sendromu’ isimli seminer ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

TÜKENMİŞLİK SENDROMU NASIL OLUR?
Eğitimci Tuğba Özdenal tarafından verilen seminere çok sayıda kişi katıldı.Tükenmişlik sendromu üzerine katılımcılara önemli bilgiler aktaran Özdenal, her insanın bir patlama noktasının olduğunu söyledi. İnsanların karşılaştıkları haksızlıklar karşısında susmaları neticesinde tükenmişlik sendromuna yakalanacaklarını ifade eden Özdenal, “Susarsanız, konuşmazsanız tükenmişlik sendromuna yakalanırsınız. Siz susarsanız herkes üzerinize gelir. Asaletimden susuyorum gibi bir düşünceye kapılmayın” dedi.

ÖZDENAL: “MUTSUZ İNSANLARI NASIL ANLARIZ”
İnsanların mutsuz olup olmadıklarını anlamanın çok kolay olduğuna değinen Özdenal, “Mutsuz insanın yüzü gülmez, suratı hep asık olur. Güven vermez. Siz bir insana güven vermek istiyorsanız, gülümseyin. Ama gülümsemek insanların mutlu olduğu anlamına da gelmez. İnsanlar güçlü oldukları zaman gülümserler. Yani mutlu olduğumuz için değil çoğu zaman güçlü olduğumuz için gülümseriz” dedi.

ÖZDENAL: “MOTİVE OLAMAZSINIZ”
Tükenmişlik sendromuna yakalanan insanların karşılaştıkları güçlüklere, problemlere karşı motive olamadıklarına vurgu yapan Özdenal, “İnsanların önce kendilerine zaman ayırması ve kendilerini anlaması lazım. Motivasyon kaynağımız yok. Bir insanın en önemli motivasyon kaynağı kendisi. İnsanlar kendilerini bildiği sürece mutlu olur. Konuşmuyoruz, anlatmıyoruz. Bu bizi tükenmişlik sendromuna götürüyor. Bavulu alıp gitmek çare değil. Bir insan sürekli erteledikçe tükenmişlik sendromuna yaklaşıyor. İnsanların başarılı olması için dürüstlüğe, çok çalışkan olmaya ve zekâsını kullanmaya ihtiyacı var. Ortada sizi tüketen şeyler varsa virgül koymayın, nokta koyun" dedi.
ALTSO Akademi’nin 2015 yılı ikinci dönem kişisel gelişim seminerleri 21 Kasım 2015 Cumartesi günü ALTSO Konferans Salonu’nda Gökçe Pınar’ın vereceği ‘Profesyonel başarı rotası; güçlü yönlere odaklanma’ semineriyle devam edecek.




Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 14:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83