TÜREL: ALANYA'YI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Antalya'da bir televizyon programına konuk olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2014 yerel seçiminde en çok oyu aldığı ilçe olan Alanya'ya çok büyük önem verdiklerini kaydetti

TÜREL: ALANYA'YI ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Antalya'dan da yayın yapan Koza TV’de "Akdeniz'in Başkanları Konuşuyor" programının ilk konuğu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Programın moderatörlüğünü gazeteci Selami Şahin yaptı. 

Alanya Yaş Sebze ve Meyve Hali'ne ilişkin bir soruya Türel, projeyi hazırlayan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ile görüştüğünü, Şahin'in uygulama projesini yılbaşından sonraki ilk Pazartesi günü kendisine getireceğini ve projeye son şeklini verip düğmeye basacaklarını kaydetti. Başta atık su arıtma tesisi, yeni toptancı hali projesi, yeni çevreyolu ve otoban olmak üzere Alanya'ya yönelik projelerini de açıklayan Türel, programa katılan diğer gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 

ALTYAPIDA YENİ DÖNEM 

Alanya’ya toplam 65 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapacaklarını açıklayan Başkan Türel, arıtma tesisinin bulunduğu Alanya ve Mahmutlar'ın artık kokmadığını, turizm sezonu öncesi bu sorunu çözdüklerini belirtti. Alanya’nın çöpünden elektrik üretecek bertaraf tesisi yapacaklarını, yeni toptancı hali, çevreyolu, Kargı Çayı peyzaj düzenlemesinin yolda olduğunu ifade eden Türel, Dim Vadisi'ndeki mahalleleri birbirine bağlayan Ak Köprü'nün yapımına da başlandığını vurguladı. 
Başkan Türel, "2015'ten başlayarak 2016'yı da kapsayacak şekilde Alanya’ya 21 milyon 164 bin TL'lik içme suyu yatırımı, 30 milyon 850 bin TL'lik arıtma yatırımı, 4 milyon 50 bin TL'lik kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımı olmak üzere, toplamda 65 milyon 665 bin TL'lik altyapı yatırımı gerçekleştiriyoruz. Alanya hizmetin en iyisine layık. Her şey eskisinden güzel olacak. Bu çalışmalar Alanya’nın bize verdiği destek sayesinde oluyor" dedi.

ÇEVREYOLU İNŞAATI BAŞLIYOR 

Kamulaştırma bedelinin yüksekliği nedeniyle bir türlü uygulanamayan Alanya Çevreyolu ile ilgili çalışmaları Karayolları ile birlikte sürdürdüklerini kaydeden Türel, “Büyükşehir Belediyesi olarak alternatif güzergahı belirledik. Birinci etap 17 kilometre, ikinci etap ise 15 kilometre olacak. Projesi 2016 yılı yatırım programına alındı. 2017 yılında çevreyolu meselesini üst geçişli kavşakları ile birlikte çözmüş olacağız” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 18:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83