Türel'den 30 Ağustos mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj:

Türel'den 30 Ağustos mesajı
Antalya halkı olarak, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde şanlı Türk Ordusu’nun işgal ordusuna karşı kazandığı büyük zaferin 95. Yılını gururla kutluyoruz.

Büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklâl düşüncesinin ölümsüz bir âbidesidir” sözleriyle tarif ettiği 30 Ağustos Zaferi, düşman kuvvetlerin ağır silah üstünlüğüne karşı, inanç, iman ve kahramanlıkla kazanılmış tarihi bir zaferdir. Aziz milletimiz ve kahraman ordumuz o günkü inanç ve imanı, kahramanlık ruhunu aynı şekilde muhafaza ettiğini bir kere daha ispat etmiştir. Millet olarak 30 Ağustos 1922’nin yüzüncü yılına, 1071 Malazgirt Zaferi’nin bininci yılına, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetin üzerine taşıma hedefiyle, bu gurur ve güvenle yürüyoruz.

Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesine önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Büyük Zafer’e katılan bütün komutan ve askerleri büyük bir minnet duygusuyla anıyoruz. Allah ruhlarını şad etsin!

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 11:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83