Türk Konseyi Azerbaycan'da

Türk Konseyi Uluslararası Gözlem Heyeti, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Guba şehrinde izlemeye başladı. Konseye Alanyalı Ömer Kocaman başkanlık etti.

Türk Konseyi Azerbaycan'da
Azerbaycan Cumhuriyeti hükümetinin daveti üzerine, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ömer Kocaman başkanlığındaki Türk Konseyi Uluslararası Gözlem Heyeti, 8 Nisan 2018 tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Guba şehrinde izlemeye başladı.

Türk Konseyi Uluslararası Gözlem Heyeti, Sekretarya yetkilileri ile Azerbaycan dışındaki üye ülkeler olan Kırgızistan ve Türkiye’den oluşturuldu.

8 Nisan tarihinde heyet mensupları, Guba Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Ziyaddin Aliyev ile biraraya gelerek, seçim öncesi süreç hakkında bilgi aldı ve yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. Görüşmede Genel Sekreter Yardımcısı Kocaman, Türk Konseyi’nin teşkilat yapısı ve faaliyetleri ile seçim gözlemi kapsamında misyonun görev ve amaçları hakkında bilgi aktardı.

Heyet ayrıca Guba Bölge Seçim Komisyonu Başkanı Mubariz Abasov'u da ziyaret etti. Başkan, seçim sürecinin teknik konularına ilişkin delegasyonun sorularını yanıtlamış ve adayların kaydı, seçim kampanyası ve anket hazırlıkları dahil olmak üzere seçim öncesi süreç hakkında bilgi aktarıldı.

Heyet daha sonra seçim hazırlıklarının ilk elden değerlendirmesini yapmak üzere iki seçim merkezine ziyarette bulundu.

Yapılan görüşmelerde, Büyükelçi Metin Kılıç, Türk Konseyi Proje Direktörü Ali Çiviler, Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu yetkilisi Baktynur Mambetov ve Türk Konseyi Araştırma Uzmanı Dastan Almen de hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 09:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83